Intervju

Dr. Matej Merklin: Konferenca o relevanci in znanosti v luči reševanja sedanjih in bodočih razvojnih izzivov v Evropi

V tokratni oddaji Sreda v sredo je moj sogovornik dr. Matej Mertik, vodja 8. mednarodne znastvene konference Za človeka gre, ki jo pripravlja mariborska AME – ECM. Udeležilo naj bi se je več kot 1000 udeležencev, prisluhnilo bo 200 referatom, konferenca pa se odvija pod častnim pokrovitekljstvom PRS Boruta Pahorja in predsednika Evropske akademije znanosti in umetnosti dr. Feliksa Ungerja.

Konferenca se bo odvila 13. in 14. marca, na njej pa bodo med drugim spregovorili tudi dr. Kathryn Hyer (ZDA), predsednica Ameriškega gerontološkega združenja, dr. Hans Groth, predsednik Svetovnega foruma za demografijo in staranje (Švica), in dr. Anthea Seles (Kanada), generalna sektretarka Mednarodnega arhivskega sveta, s sedežem v Parizu (UNESCO). Z uvodnimi mislimi bo vizijo Evrope in relevanco znanosti in izobraževanja predstavila Mariya Gabriel, evropska komisarka s področja inovacij, raziskav, kulture in izobraževanja mladih.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/530683/vec-kot-1000-udelezencev-in-200-prispevkov-na-

Letošnja konferenca je posvečena relevanci znanosti in izobraževanja, njen namen pa je, da se v luči razvoja Evrope vključi visokošolsko izobraževanje in znanost v reševanje sedanjih in pričakovanih izzivov ter kriznih vprašanj. Še posebej bodo naslovljena aktualna področja aktivnega staranja in trajnostne oskrbe, nevrofizioterapije, okoljskih izzivov in razvoja, digitalnih tehnologij ter slovenske in evropske kulturne dediščine ter arhivov.

Več o vsebini 8. mednarodne znanstvene konference pa v pogovoru z dr. Matejem Mertikom v pričujočem videu:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju