Slavljenje pomora lastnih ljudi- foto twitter sramota
IntervjukolumnaPolitikaSlovenija

Komentar-Ob dogajanju v Dražgošah: Ideološka hrana za tretjo generacijo »partizanov« na svobodi. Kučanove karte na mizo. Želi zamenjavo oblasti. Tako to gre?

Ob 80. obletnici dražgoške »bitke« se je  v Dražgošah kljub epidemiološkim razmeram zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan.

Izpostavil je »smiselnost« upora, opozoril na vse več znamenj oživljanja »fašizma« v njihovih glavah  in bil kritičen do vladajoče politike, ki jo ne more navigirati.  

V tem govoru je bila zaznana prisotnost sindroma, ki je že bil   in je še del genetike pri narodih  v  nekoč skupni državi, predvsem pri Srbih, ki so  iz svojih  največjih zgodovinskih porazov  vedno naredili  epsko »zmago«. To je vseh preteklih letih veljalo tudi za Dražgoše, ali  »kot je nekje  zapisal Janez Janša,  aktualni predsednik vlade, da je to Slovenski »Gazimestan« , ki je  tudi danes »odigral« svetega mesta revolucije.  Posebej in še dodatno danes.

Taisti, belolasi »kralj » komunističnih prestolov, je izpostavil   razdvajanje Slovencev in težnje po premiku celotne družbene strukture v desno, tudi skrajno desno.

Slavljenje pomora lastnih ljudi-čuvaji revolucije foto fb

To premik v desno, po njegovem, se zgodi vedno ko napoči čas za  »odmik« privilegirancev vstran  od njihovih denarnih korit iz katerih lahko zadovoljujejo  svoje potrebe po ohranjanju dobrega zdravja in počutja ter recepte za dolgo življenje, jasno da  na tujih plečih, predvsem zaposlenih.  Njegovi adjutanti so pa napravljeni kot manekeni za najbolj kapitalistične znamke bund ala Colmar ali puloverjev iz kašmirja, ki stanejo skoraj dvomesečne socialne podpore njihovih sledilcev. Starejši žlahtnejši del sledilcev pa v jaknah iz »ledra«,  ki spominjajo na dobro rejene upokojene sovjetske generale seveda ob obveznih »kučm« ala Brežnjev  izdelanih iz sodobnih in visokokvalitetnih materialov. Pri starejših letnikih množic  ženskega dela sledilcev pa obvezne jakne iz rdečega flisa, moški del ob rdečem flisu še kakšno trirogo kapo z na novo  izvezeno peterokrako zvezdo iz novega svilenega rdečega  »cvirna«.   Metuzalem  fest.

 “Prepoznavanje teh teženj je tisto, kar izziva odpor. Ne morejo jih prikriti in zamegliti razdeljevanje predvolilnih daril,” je dejal in napovedal, da bo čas po epidemiji zahteven, cena navideznih kratkovidnih koristi pa visoka«.

Posebej odpor,  ko več  ne zmorejo prikriti nastajajočo »koritarsko« sušo tega prej omenjenega kralja in njegovih podanikov. Besedna in še kakšna druga »municija« mora biti  pravočasno pripravljena, samo »strelivo« je treba  preizkusiti.  Kot izhaja iz slišanega danes, glede na napako njihovih marionet, ki so prehitro vrgli puško v koruzo, si ne morejo privoščiti ponovnega izpada dotoka  življenjskega »goriva« pa četudi za leto ali dve kot je zdaj primer  po samo sestopanju Šarca  in  povzročenega razočaranja in brezupa   njegovih mecen. Tisto kar so oni prej dobili po avtomatizmu ob nastavitvi svojih marionet, je aktualna vlada dala vsem ljudem  da preživijo. In to pomagati vsem  državljanom pa je  po njihovem poraz. Razume naj kdor zmore.   Če bi oni kaj delili bi tudi kaj vstran vzeli. Cena pomoči državljanom ali kot meni »kralj« prestolov kratkotrajne koristi, je nizka,  potrebna in  človeška. Njihovo vedenje pa kratkovidno in predvsem sebično.

Non pasaran«, je besedna zveza ki jo  poznajo današnji  »gazimestanci«,  ali po naše: Ne bo šlo«!

Uprli bi se naj, po njegovem,  »lažnemu« slikanju razmer. “Odgovor, ali smo na to pripravljeni, bomo dali na prihajajočih volitvah. Te so edino demokratično sredstvo za zamenjavo oblasti. Zato se je volitev treba udeležiti in premisliti, komu zaupati svoj glas.”

Kako?

-Z ustanavljanjem novih satelitov, derivatov, gibanj in list, seveda sestavljenih ali vodenih od tistih , ki so lepa leta služili in dokaj dobro zaslužili. Sedaj je čas za vračilo in plačilo.  Takih padalcev bo kar naenkrat več in bo naenkrat gneča med  političnimi padalci na neuglašenem političnem nebu.

-Morda tudi z odpiranjem  in produciranjem  afer in spletk, v katere potiskajo direktno ali indirektno zelo verjetne nasprotnike ali konkurente v političnem prostoru. Vpleteni se  bodo morali pred dobro usklajenem in dirigiranim rešetanju medije braniti in  iskati odgovore. Oni bodo pa hodili naokoli in kazali lepljenke o svojih uspehih in umazanosti tistih,  ki  so jim v napoto.

Vodja elitnih enot “Panzone da Carso”-foto izrez zaslona

-Za vsak primer če ne bo to zadosti učinkovito,  so  v fazi ustanavljanja »elitne« enote za katere se bo zavzemal  in jih vodil nihče drug kot  poslanec SAB-a Marko Bandelli in t.i. »Panzone da  Carso«(ali Vampeži szi Krasa). S temi elitneži bo on iztrebljal fašiste. V prostem času bo zagovarjal delavski razred, na pogovor se bo pripeljal z Maserattijem ter jim bo hitel razlagati in mahal z rokami na katerih bodo rožljale  zlate verige, ki bodo preglasile njegove besede. Ko bo tega konec bo šel v Komen  ali kje drugje v bližini  in se bo za nagrado namakal  v velikem lesenem čebru v katerem ni prostora za  nič drugega razen za buteljko odličnega Toscanskega vina.

Kako se vam zdi to o čem govorijo ti gospodje, da jih skrbi vaša usoda, vaša blaginja, vaš boljši jutri. Hvala bogu da so se oglasili dovolj zgodaj. Četudi  je poznan  njihov  vsakokratni predvolilni in volilni repertoar, je vseeno  prav,  da se  jim »prisluhne« in  se jim pomaga da na zelo subtilen način odidejo iz politične scene.

Se strinjate?

Ostanite  zdravi in pri pameti pravi!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju