Nekategorizirano

No, pa ga imamo! Prvi primer okuženega s koronavirusom in to le dan po tem, ko je prisegel Janez Janša kot predsednik Vlade!?

Vse do trenutka, ko je včeraj kot predsednik vlade prisegel Janez Janša, je bila Slovenija ena redkih evropskih držav, kjer se še ni pojavil koronavirus. Glede na zgodovinske izkušnje, spomnimo naj na Depalo vas, na Patrio in “veliki pok,” na kruciualna odkritja Klemenčičeve KPK, smo si v Sloveniji zadnjih 24 ur “grizli nohte”, le kdaj bo odhajajoča levičarska oblast razglasila da ga imamo! In zgodilo se je! Koronavirus je med nami!!!!

Na dramatični tiskovni konferenci, minister v odhajanju Šabeder je bil neurejen in brez kravate, čeprav verjetno tudi doma ne hodi brez nje, je slovenski srenji sporočil, da so ga okoli 20.44  iz mikrobiološkega laboratorija Medicinske fakultete v Ljubljani obvestili o odkritju prvega primera okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji. Bolnik naj bi iz Maroka preko Italije prispel v Slovenijo. Da naj bi šele danes obiskal svojega osebnega zdravnika, čeprav je doma že nekaj dni. Ker naj bi kazal očitne znake obolelosti, ga je poslal na infekcijsko kliniko. Odvzet mu je bil bris, vzorec pa je bil pozitiven, zato so ga namestili v izolacijsko sobo Infekcijske klinike UKC Ljubljana. 

Čeprav sta bila minister v odstopu Šabeder, pa tudi predstavnica NIJZ Maja Sočan na tiskovki skopa z informacijami, je več kot očitno, da zdravstvena stroka na prvi pojav okužbe s koronavirusom ni bila pripravljena, pa naj je vse doslej minister  Šabeder zagotavljal, da so vsi segmenti v zdravstvu na to pripravljeni in usposobljeni. Najmanj škandalozno je, da ga je njegov osebni zdravnik poslal na Infekcijsko klinoko na odvzem vzorca namesto, da bi poklical reševalce ali poklical na posebno telefonsko številko in obvestil pristojne o sumu na koronavirus!

In kot je “antijanša omrežje”  pred volitvami leta 2008 uvozilo afero Patria iz Finske, je bil koronavirus “uvožen” iz Maroka tik po tem, ko je Janša prisegel za predsednika Vlade.  Maroko pa ima po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije WHO doslej odkrit zgolj le en primer okužbe s koronavirusom, mi pa Slovenca, ki naj bi se ga tam nalezel.

Kljub pozni uri so se razživela socialna omrežja. Ključno vprašanje o naključju: “Takoj naslednji dan po ustoličenju novega PV imamo uradno koronavirus v SLO. Preveč predvidljivo.” 

Za konec naj spomnimo, da je Urednik Demokracije Jože Biščak  že 27. februarja zapisal: “Se je kdo vprašal, zakaj v Sloveniji še ni (uradno) potrjenega primera koronavirusa? Teorija (zarote?) gre nekako takole: čim bi bil potrjen prvi primer, bi morali ukrepati in začasno prepovedati prireditve (tudi “organizirane” proteste). Uganete, kdaj bodo potrdili prvi primer?”

Mogoče vam bo všeč