Intervju

1. majska Sreda v sredo: Marijan Pojbič, skrajni čas je, da se Karel Erjavec spakira s položaja obrambnega ministra

Za praznično sredo, vseeno je 1. maj mednarodno uveljavljen praznik, naši levičarji so ga podaljšali še na 2. maj, smo s kamerami oddaje Sreda v sredo obiskali državnozborskega poslanca SDS Marjana Pojbiča.
“Zmotili” smo ga, ko se je s prijatelji loteval generalke za sobotni kulinarični festival v Ceršaku, tekmovanja v kuhi govejega golaža Cirbeški kotli 2019. 
Za uvod v pogovor spomin na leto 2004, ko je Slovenija postala polnopravna članica NATO zavezništva in Evropske unije. V tem letu je bil Marjan Pojbič kot kandidat SDS prvič izvoljen v Državni zbor, zdaj mu teče že peti mandat.
Zato seveda lahko z vso odgovornostjo potegne paralelo med obdobjem njegovega prvega mandata 2004 do 2008, ko je Slovenijo vodila prva vlada Janeza Janše, ki je celo za pol leta predsedoval EU, Slovenija pa je po vseh statističnih pokazateljih gospodarske uspešnosti izstopala v družini EU držav. 
Sledile so levičarske vlade, Slovenija pa tone vse nižje in nižje, njena kredibilnost v očeh mednarodne skupnosti pa je na najnižji točki.
Šarčeva vlada oziroma koalicijski šestorček,ki jim je kljub volilnemu porazu na oblast pomagalo Kučanovo omrežje globoke države, doslej še ni storila nič od tega, kar so obljubljali. Niso se lotili niti ene reforme, zato ne presenečajo katastrofalne razmere v zdravstvu, šolstvu, vojski….čas bi bil, da obrambni minister spakiral šila in kopita in odide, je bil jasen Marijan Pojbič.
Na koncu sva govorila o volilni nedelji, 26. maja. Gre za usodne in prelomne volitve. Kajti le članice družine Evropske ljudske stranke so sposobne peljati EU v stabilnejše razmere, ki zagotavljajo varnost, spoštovanje evropskih civilizacijskih norm in razvoj.
Skupna lista SDS in SLS zagotavlja znanje, izkušnje in seveda jasno razvojno vizijo, zato Marijan Pojbič poziva na volitve in seveda volivcem polaga na dušo, da volijo kandidate skupne liste. 

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju