Podžupanja Breda Arnšek na sprejemu gostov iz Zagreba
ljudjeLokalnoNekategoriziranoSlovenijaŠport

V Tehnoparku danes pripravili sprejem za udeležence smučarskega dvoboja Celje – Zagreb 87

Mestna občina Celje je danes pripravila sprejem za udeležence tradicionalnega smučarskega dvoboja Celje – Zagreb, ki traja že vse od davnega leta 1935, ko so se smučarji obeh mest prvič pomerili v slalomski tekmi na Oštrcu pri Samoboru. Zadnji medmestni dvoboj je bil na Sljemenu pri Zagrebu leta 2019, potem pa zaradi koronakrize dvoboja ni bilo. Udeležence, ki se bodo v tekmi pomerili jutri na Rogli, je v Tehnoparku Celje pozdravila in nagovorila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek. 

Organizatorji tradicionalnega dvoboja so Smučarski klub Celje, Smučarski klub Snežak in Smučarska zveza Zagreba.

Podžupanja Breda Arnšek je v svojem govoru gostom predstavila nekatere projekte v mestu in dejala, da se je tudi v Celju v zadnjih letih marsikaj spremenilo. Mesto je tako tudi bogatejše za prizorišče današnjega sprejema, Tehnopark, ki je svoja vrata odprl septembra leta 2020.

Podžupanje je še poudarila, da sta Celje in Zagreb za izjemni športni mesti, ki ju povezuje bogata športna zgodovina, na primer tudi legendarnih rokometnih dvobojev.

Pri smučarskem dvoboju Celje-Zagreb pa gre za prav posebno in veličastno športno zgodbo in tradicijo. »Vaš smučarski dvoboj bi po tradicionalnost morda lahko primerjali z legendarnim veslaškim dvobojem znamenitih univerz Cambridge in Oxford. Njihov dvoboj bo letos dosegel številko 168., vi pa letos zaznamujete že 87. letnico od prvega dvoboja. Po tolikih letih se še vedno srečujete, res vsaka čast in kapo dol«, je bila slikovita podžupanja Breda Arnšek, ki si je za svoje besede prislužila gromek aplavz udeležencev sprejema. Dodala je še, da je za ohranjanje takšne tradicije potrebno velik predanega dela, vztrajnosti in srčnosti.

 

Podžupanja je po koncu svojega govora Tomislavu Škrtiću, predsedniku Zagrebške smučarske zveze podarila spominsko darilo Mestne občine Celje, kelih Barbare Celjske.

Gost ob je ob tem izrazil zadovoljstvo, da so se znova lahko zbrali na svojem tradicionalnem srečanju, se zahvalil celjskim organizatorjem za pripravo dogodka in napovedal lep in borben smučarski dvoboj. V imenu celjskih organizatorjev pa sta udeležence pozdravila Aleš Čater iz Smučarskega društva Snežak in Maruša Fras Vengušt iz Smučarskega kluba Celje.

Za jutrišnji dopoldanski smučarski dvoboj v veleslalomu je prijavljenih več kot dvesto tekmovalcev, ki jih nocoj na Rogli čaka žrebanje številk in družabno srečanje.

 

Kot je že omenjeno, je v teh letih nastalo in ostalo velikih prijateljstev. To lahko potrdim iz prve roke, da je tudi v času mojega spremljanja tega nenavadnega, srčnega in tako dolgo trajajočega druženja in tekmovanja, nastalo nekaj pristnih in trajajočih prijateljstev.

Le prijetno smučanje in dobro počutje želim vsem udeleženim!

Vane T. Costa

Vir in foto:moc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje