Komentator: VTC
KomentarljudjePolitikaSlovenijaTwitter noviceV fokusu

Naslednjič stampedo za Golobom?

Posnetek ki kroži po spletu nakazuje na nekaj. Na to da smo dosegli najnižjo točko  pri delovanju na področju storitev ki jih izvaja javna uprava oziroma upravne enote za potrebe državljanov. Javni servis je tisti ki mora priti državljanom nasproti, prepozna njihove potrebe in uredi po najrajši poti.

Pa je temu tako tako?

Daleč od tega. Ni  dvakrat za reči da ne bodo  jutri, pojutrišnjem pred UE  predstavniki  kompletnih podjetij, predvsem gradbeniki, pa ne samo oni.  Naprej bodo stali zaradi  nezmožnosti  pridobitve  gradbenih dovoljenj, potem zaradi postopkov pridobivanja delovnih dovoljenj za tiste,   ki jih   gradbena podjetja potrebujejo.  Kasneje zaradi vse bolj verjetnih serijskih stečajev povzročenih od  nezmožnosti  opravljanja svojega dela zaradi skorajda ustavljenih del pri izvajalcih. Marsikateremu bo vseeno ali bo koga užalil ko mu je že ogrožena eksistenca do te mere da ne more preživeti in delati za to da lahko preživlja sebe in družino. Upravne enote bodo postale( v kolikor že niso) središča in žarišča sporov, nezadovoljstva očitnega gneva in na koncu celo  nasilja. Vsak ki gre mimo znanih točk kjer se nahajajo  in ni namenjen ravno k njim,  se tega dela izogne v velikem loku.

Zato ni odveč poziv Janeza Janše vladi ki je edini generator krize in ki je ali mora biti tista, ki se mora soočiti z najbolj nujnim  reševanjem  situacije.

Kaj pravi?

Stavko na UE lahko hitro konča s konstruktivnim pristopom k pogajanjem (zakaj PV Golob ni niti 1x sedel s sindikatom?) in popravki sistemizacije. Stoji tisoče upravnih postopkov, 400.000 oseb mora letos menjati osebne dokumente. Nastaja velika gospodarska škoda, tu je sto tisoč in več ur izgubljenega časa davkoplačevalcev, čakajočih v vrstah.

Težko si predstavljamo reakcije MSM in NVO polit-kolesarjev, če bi na dan takih prizorov prejšnja vlada nabirala politične točke na uspehih 🇸🇮 športnikov?

Ali morda leteti v Dallas k Dončiću, ki pa premierja »odslovi« v teh sekundah, premierjeve uresničenje sanje pa stanejo na sto tisoče EUR.  Ali kot je v svojem govoru  v parlamentu omenila  Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS, da Robert Golob, tudi Predsednik vlade RS, v svoji zaprisegi naredil vse in še več da državljanom  uresničuje sanje in obenem svoje dane obljube preden je nastopil funkcijo. Ne pa kategorično izjaviti da do 3. septembra se ne po usedel za mizo z nobenim sogovornikom ali pogajalcem.  Do takrat bo delal  na uresničevanju svojih otroških sanj.

Jutranji stampedo do prvega okenca na UE Ljubljana(foto: izrez zaslona)

Najhujše je da  nevzdržno stanje ohranja ali rahlja glede same  stavke na UE  z grožnjami.   Vsaj tako je za slišati. Tako so na UE Slovenska Bistrica so že zamrznili stavko. Šušlja se da tudi po drugih UE načelniki že prosijo svoje zaposlene da vendarle nehajo stavkati.  To da država in uprava ter sistem Javne uprave in še kdo gre počasi v franže, pa se levo-liberalnega »Napoleona« ne tiče.

Časa za  primerno rešitev je, v kolikor pa bo čas za uresničitev otroških sanj trajal še dolgo ne bo v redu za nikogar, najmanj za premerja Goloba. Zagotovo bo na posnetkih tudi podoben stampedo, pa ne do prvega okenca na UE v Tobačni ali kje drugje ampak za Golobom, Tininim najljubšim sopotnikom.

Upam da bosta kmalu začela trenirati, bežanje na kratke proge.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Komentar