Intervju

POŠTENE POLICISTE SO TOKRAT IZRABILI POKVARJENI POLITIKI

V svoji pravkar izdani knjigi z naslovom “Policist in politik”, večkrat govorim tudi o tako imenovanih “poštenih policistih”. “Pošteni policisti” so se kot podpis anonimke prvič pojavili tam nekje okoli leta 1992. Podpisali so se pod neko anonimko, ki je seveda blatila nekatere najbolj odgovorne v takratnem notranjem ministrstvu. Kasneje so se podpisali še pod ducat ali več anonimk, mnoge so bile namenjene blatenju mene nekatere, z enakim podpisom, pa sem prejel kot notranji minister leta 2012/2013 in so blatile druge zaposlene v notranjem ministrstvu ali policiji. Takoj, ko sem javno povedal, da bom anonimke s podpisom “poštenih policistov”  dosledno metal v koš za smeti, so seveda takoj nehale prihajati na moj naslov.

Ne vem točno kdaj so se nazadnje oglasili “pošteni policisti”, toda danes so se. POP TV objavlja kazensko ovadbo zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja Franca Kanglerja in direktorja direktorata, ki policijo nadzira Lada Bradača. Pod anonimno kazensko ovadbo so se podpisali “pošteni policisti”. Prispevek POP TV s kazensko ovadbo “poštenih policistov” najdete >>> TUKAJ.

Prepričan sem, da so vse dosedanje anonimke ali anonimne kazenske ovadbe, ki so jih podpisali “pošteni policisti”, res spisali policisti. Toda tokrat temu ni tako. “Poštene policiste” so tokrat izrabili politiki leve politične usmerjenosti v okolju SD, Levice, ali LMŠ. Verjetno tisti, ki so Hojsa in njegove usmeritve policiji najbolj napadali. Matjaž Nemec je bil prvi med njimi in prvi med njimi se je oglasil tudi na twitt, s katerim je notranji minister Hojs javnost sam seznanil s kazensko ovadbo zoper sebe.

Seveda, se sprašujete kaj bo s kazensko ovadbo zoper notranjega ministra Hojsa in “soobtožene”? Ja seveda je vse jasno. Nič! Če bi politiki tipa Matjaž Nemec in njemu podobni, mimogrede Matjaž Nemec vodi komisijo DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, ki je prejšnji teden protizakonito preiskovala prav Hojsove usmeritve policiji, verjeli v to, da je Hojs naredil karkoli narobe, bi se pod kazensko ovadbo podpisali. Tako pa točno vedo, da bi lahko bili s strani Hojsa ovadeni za krivo ovadbo, zato so pač izrabili  “poštene policiste” in njihovo skoraj 30 let staro tradicijo.

izr. prof. dr. Vinko Gorenak

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju