Od danes naprej je v funkciji Celjski »Clochemerle«. (Foto:MOC)
ljudjeLokalnoSlovenijaTurizemZdravje

Pomembno za vse: V Celjskem domu z jutrišnjim dnem odpiramo nove javne sanitarije Toilet

Od danes naprej je v funkciji Celjski  »Clochemerle«. V jugozahodnem vogalu pritličja Celjskega doma, kjer je bila nekoč cvetličarna, bodo od danes  naprej  odprte brezplačne javne sanitarije Toilet, ki bodo prilagojene invalidom, vendar jih bodo lahko od 7. do 21. ure uporabljali tudi občani in obiskovalci mesta. Invalidom bodo sanitarije s pomočjo posebnega ključa  dostopne 24 ur na dan, vse dni v tednu.

 

Vhod v javne sanitarije, ki jih bo vzdrževalo javno podjetje Zelenice, bo iz Razlagove ulice. Gradbena dela je izvajalo podjetje Mika dom, d. o. o., stala pa so okoli 90.000 evrov. Sredstva smo zagotovili v občinskem proračunu.

Od danes naprej je v funkciji Celjski  »Clochemerle«

Na parkirišču pri Turški mački bomo v teh dneh postavili tudi mobilno sanitarno enoto, ki bo prav tako prilagojena invalidom in bo imela dovozno rampo. Opremljena bo z enoto za dezinfekcijo, notranjo in zunanjo osvetlitvijo ter previjalno mizo. V hladnih dneh bo ogrevana. Za uporabo bo treba odšteti 1 evro.

Dvig nivoja  infrastrukturne ravni in spodobno obravnavanje ter dostojanstveno početje,   je pomembno tudi v teh intimnih trenutkih vsakega posameznika,  ki živi ali zaide v naše knežje mesto.

Vane T. Costa

Foto:MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje