Sophia Jite Gbemuotor-ob polnoletstvu do pogodbe z ŽKK Cinkarna Celje
LokalnoSlovenijaŠport

Šampionska ekipa ŽKK Cinkarna Celje se dolgoročno krepi: Podpis dolgoročne pogodbe z igralko Sophio Jite Gbemuotor

ŽKK Cinkarna Celje je z igralko Sophio Jite Gbemuotor (2004, 188 cm), ob njeni polnoletnosti podpisal, dolgoročno pogodbo. V svoji prvi sezoni v Celju je Sophia druga mesta osvojila v pionirskem in kadetskem prvenstvu Slovenije, pionirski WABA ligi, tretja je bila s kadetsko ekipi Cinkarne v WABA U17 ligi. V zadnjih dveh sezonah je bila dvakrat kadetska in mladinska državna prvakinja Slovenije, v sezoni 2019/2020 s kadetsko ekipo tudi zmagovalka kadetske WABA lige. V sezoni 2020/2021 je s člansko ekipo Cinkarne Celje osvojila naslov državne in pokalne prvakinje Slovenije, veselila pa se je tudi uvrstitve na zaključni turnir WABA lige (4. mesto). V sezoni 2018/2019 je bila najboljša skakalka in članica najboljše peterke zaključnega turnirja državnega prvenstva za pionirke ter članica najboljše peterke pionirske WABA lige. Takoj po prihodu v Slovenijo (junij 2018) je zaigrala za pionirsko reprezentanco Slovenije, s katero je na neuradnem evropskem prvenstvu do 14 let (Slovenia ball) osvojila srebrno medaljo. Bila je najboljša skakalka omenjenega prvenstva v Slovenj Gradcu.

Sophia, ki prihaja iz nigerijskega mesta Warri, je v Celju uspešno zaključila osnovnošolsko izobraževanje (4. OŠ Celje), trenutno pa je dijakinja 3. letnika Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, smer medijski tehnik.

 

Sophia Jite Gbemuotor-ob polnoletstvu do pogodbe z ŽKK Cinkarna Celje

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: « Po Mojci Jelenc, Sari Garić in Blaži Čeh smo se tudi z Sophio Gbemuotor uspeli dogovoriti za dolgoročno sodelovanje. S tem nadaljujejo z izgradnjo jedra naše ekipe za prihodnje nekaj letno obdobje. Sophia se je po prihodu v Celje zelo hitro in uspešno vklopila v naše okolje. Verjamemo, da bo njena pot tudi v prihodnjih letih šla strmo navzgor ter, da nam bo pri doseganju naših klubskih ciljev v prihodnjih letih izdatno pomagala.«

Sophia Jite Gbemuotor, ŽKK Cinkarna Celje:« Ko sem leta 2018 prišla v Slovenijo, nisem veliko vedela o košarki, komajda sem dobro znala voditi žogo. Prihod v Celje je v moje življenje in mojo družino prinesel veliko veselja in sreče. Celje je klub v katerem ima vsak mlad igralec odlične pogoje in možnosti razviti svoj talent. Vesela sem, da sem doslej vsako leto naredila korak naprej na moji košarkarski poti.  Klubu sem izjemno hvaležna, da mi ji ponudil podpis prve profesionalne pogodbe.

Sophia Jite Gbemuotor-ob polnoletstvu do pogodbe z ŽKK Cinkarna Celje

Obljubljam, da bom vedno dala vse od sebe, da bom še naprej napredovala in pomagala klubu do čim boljših rezultatov. Podpis pogodbe zame pomeni tudi odgovornost, da bom s svojim obnašanjem na in izven igrišča vzor mlajšim generacijam igralk. Cinkarna Celje bo vsekakor za vse moje življenje ostal moj klub številka 1.

 

vtc

vir in foto: ŽKK Cinkarna Celje

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno