Zbrana pomoč za Gaziantep (foto: MOC)
ljudjeLokalnoNekategoriziranoSlovenijaSvet

Po potresu v Turčiji: “Celje je na široko odprlo srce za Gaziantep-Celjanke in Celjani imajo veliko srce in želijo pomagati”.

Od torka do četrtka so  na sedežu Javnega podjetja Zelenice zbirali pomoč za prijateljsko mesto Gaziantep, ki ga je 6. februarja prizadel katastrofalen in uničujoč potres. Po narejeni  oceni je  pomagalo in darovalo več kot 300 posameznikov, podjetij in organizacij, zbrano bi naj bilo  za kar dva tovornjaka pomoči.

 

Občanke in občani so darovali oblačila in obutev, vzmetnice, peči, hrano z daljšim rokom uporabe, odeje, sanitetni material in drugo. Zbrani material  se že sortira in pripravlja  za prevoz.

 

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač: »Hvaležni smo vsem, ki so v teh dneh pomagali zbirati pomoč za naše partnersko mesto Gaziantep. Pri zbiranju in organizaciji so sodelovali tako predstavniki Civilne zaščite, poklicni in prostovoljni gasilci ter sodelavci iz Zelenic in Mestne občine Celje, ki so nudili vso logistično podporo. Hvala tudi vsem prostovoljcem posameznikom, ki so pristopili in seveda občankam in občanom, ki so pokazali, da ima Celje veliko srce in da smo se sposobni hitro organizirati in pomagati, ko je to potrebno.«

Zbrana pomoč za Gaziantep (foto: MOC)

 

Jože Krulec, direktor Javnega podjetja Zelenice je povedal, da so se občanke in občani odzvali resnično velikodušno. Danes in jutri bodo še pripravljali vse potrebno za prevoz zbrane pomoči v Gaziantep.

Da le čimprej pride do pomoči potrebnih. Če bo potrebno pa tudi  ponoviti akcijo zbiranja pomoči. Glede na razsežnost in popotresne slike in situacije pa brez dvoma da bo to potrebno.

Srce mesta Celje  je velikodušno in solidarno. Toliko da se ve!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje