Foto: MOC
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaV fokusu

Celjski grbi kmalu!- »Mestni svet bo 21.februarja odločal o nominaciji za naziv častnega meščana in nominacijah za prejemnike desetih celjskih grbov«

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade Mestnega sveta Mestnega občine Celje je včeraj obravnavala 23 predlogov za prejemnike priznanj Mestne občine Celje v letu 2023. Mestnemu svetu bo predlagala podelitev enajstih priznanj – naziva častni meščan, treh zlatih celjskih grbov, štirih srebrnih in treh bronastih celjskih grbov.

 

Komisija je predlaga naslednje prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje:

 

Naziv častni meščan Celja:

Edvard Stepišnik

 

Zlati celjski grb Mestne občine Celje:

mag. Vid Marcen

Ivo Umek

Center sodobnih umetnosti Celje

 

Srebrni celjski grb Mestne občine Celje:

Celjski mladinski center

Zvezdan Martić

Uroš Perić

Klub podjetnikov Zlatorog Celje

 

Bronasti celjski grb Mestne občine Celje

Naj Kafe d. o. o.

Zvonimir Meško

Jolanda Thaler

 

Damir Ivančič, ki  predseduje  Komisiji za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade je, kot pravijo,  po seji povedal, da si je komisija vzela dovolj časa za temeljit pregled prispelih predlogov na razpis za podelitev najvišjih priznanj Mestne občine Celje.

»Vesel sem, da smo dobili toliko dobrih predlogov. S člani komisije smo imeli obširen in konstruktiven pogovor o vseh predlogih za priznanja in odločitev nikakor ni bila lahka, saj je res težko izbirati med odličnimi. Mestnemu svetu bomo predlagali 11 nominirancev za prejemnike priznanj. Vsak od njih je pomembno prispeval k razvoju in soustvarjanju življenja v našem mestu.«

 

Ali je vrednotenje z  enakimi vatli možno? Žal, odgovor ne more biti enoznačen. So določena področja, sfere kjer predlagatelj poudarja  zgolj individualen prispevek in prepoznavnost ter osebnostno rast, so pa tudi takšna področja  kjer posamezniki skozi institucionalno delo ob vsem svojem intelektualnem in humanem ter nesebičnem delu,  presežejo poklicne okvirje in dajejo sebe v neizmernih količinah,  ne glede na čas in okoliščine.  Da bi lahko delali tako in obenem  jih ne spregledali ali nehote  dali na stranski tir  ali v pozabo ali na distanco, je pa resnično potrebno obvladati in ves čas obvladovati  politično  “ekvilibristiko” in se ne zaplesti v pajčevino parcialnih interesov.

Odločevalcem in predlagateljem za enkrat in za tokrat kapo dol. Resnično.

 

Mestni svet Mestne občine Celje bo o predlogih odločal na 2. redni seji, ki bo v torek, 21. februarja 2023, ob 13. uri. Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan podeljuje vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.  Takrat bo avra nagrajence svetle in žarela v polnem sijaju.

Vane T. Costa

vir: VTC&MOC

foto: MOC

 

Mogoče vam bo všeč