Slika je simbolična. Vir: Fb
ljudjeSlovenijaŽivljenje

Ogorčenje iz poplavnih območjih: Preden doniramo, se vprašajmo: je to nekaj, kar bi mi sprejeli?

V teh dneh, ko je Slovenijo doletela ena izmed najhujših katastrof, ki ima nepredstavljive razsežnosti, smo s težkim srcem spremljali poročanje iz najbolj prizadetih območij. Veliko nas je želelo pomagati, olajšati prizadetim težke trenutke, biti dober in sočuten državljan.

Žal pa nekateri, to krizo izkoriščajo za čiščenje svojih hiš in podarjajo stvari, ki žal ljudem otežujejo življenje in ne izbolšujejo. Zasledili smo Facebook objavo, ki smo jo želeli deliti z vami:

Ga. Klara, Sneberje:
“Čist osebno povem, brez zamere. Upam, da bodo še vedno tako vsi radostno podarjali pohištvo novembra, ko bomo imeli suho in urejeno.
Mene kliče na dan nekaj ljudi ki mi želijo donirati stroje, ki so vec let stali v garazi in je odvoz za na snago predrag. In pohistvo, ki ga nocejo sami odstraniti iz his.. Tako, da se vec ne odzivam na njih, ker boli, da vecina izkorisca nas poplavljence za odvoz svoje nedelujoce in 40 let stare nesnage…
Ga. Romana, Mezica:
“Ljudje mislijo, da sem nehvalezna, ampak mi prinesejo stare kovtre, da mam zdaj se v edini suhi sobi, ko je bila polno stenic”
Ga. Alenka, Dravograd:
“Dobili smo 8 solskih torb, ampak bosta sinova imela raje poplavljeno. Tisto bom oprala in presusila. Niti ena ni bila neraztrgana. Mene bi bilo sram taksno dat naprej. Za nas pa mora bit vse dobro”
G. Janko, Mozirje
“So nama pripeljali pralni stroj, da si opereva, ker smo celi od blata. So sli gasilci po njega, ker niso mogli ti ljudje ga iz 4 nadstropja nest. Sva ga na podstresje dala, kjer ni bilo poplavljeno, da bi si oprala kaj. Baje dela citso vredu. Zena je dala prat, pa nama je poplavilo se zgoraj, ker vse toci”.
Preden doniramo, se vprasajmo:
– je to nekaj, kar bi mi sprejeli?
– deluje?
– sta cas in naslovnik primerna?

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje