Skupina Wagner registrirana kot "družba za izobraževalne dejavnosti" v vasi Celj v okrožju Asipoviči. Foto: Reuters
EvropaPolitikaV fokusuvojna območjaŽivljenje

PMC “Wagner” registrirana v Belorusiji kot center izobraževalnih storitev. Registracija za 72 EUR.

Naslov pravne osebe je  v vasi Tsel(Cel), kjer se nahaja taborišče PMC(private military company-zasebna vojaška družba), kamor so se plačanci preselili in utaborili po uporu.” Skupina Wagner” z ustanovnim kapitalom 200 beloruskih rubljev(72 EUR),  je bila registrirana 4. avgusta kot družba z omejeno odgovornostjo.

 

V Belorusiji, kjer se nahajajo ruski plačanci Jevgenija Prigožina, je bila registrirana “izobraževalna” organizacija »Wagner Group«, poroča časnik Rotunda, ki se sklicuje na podatke iz registra pravnih oseb in samostojnih podjetnikov beloruskega pravosodnega ministrstva.

 

Beloruska izdaja “Zerkalo” je zapisala, da je bila “Grupa Wagner” z ustanovnim kapitalom 200 beloruskih rubljev registrirana 4. avgusta v okrožju  Osipoviči. Naslov pravne osebe je vas Tsel(Cel), kjer se nahaja taborišče PMC, kamor so se plačanci preselili po načrtno “spodletelem” uporu.

foto: unian.ua

Glede na registracijo-ustanovitev,  je skupina Wagner navedla, da je glavna in edina vrsta dejavnosti organizacije “izobraževalna dejavnost” – dejavnost pod šifro 85590, pišejo med drugim v  “Rotondi”. Ta podskupina vključuje izobraževalne centre z dopolnilnimi tečaji, osvežitvenimi tečaji, tečaji tujih jezikov, računalniškimi tečaji, tečaji preživetja, verouka, govorništva in hitrega branja.

 

 Kaj v resnici  počne PMC “Wagner” v Belorusiji?

Beloruska vojska bo izvajala vaje na severozahodu države v regiji Grodno, blizu meja s Poljsko in Litvo. Belorusko obrambno ministrstvo sporoča, da naj bi bila vaja namenjena upoštevanju praktičnih izkušenj, ki jih je ruska vojska doživela in uporabljala kot takšne v Ukrajini.

Beloruske oblasti uporabljajo plačance tako imenovane “PMC Wagner” za izvajanje in izzivanje informacijskih provokacij in reakcij  proti sosednji Poljski in Litvi.

Pravzaprav se jih tolerira dokler se ne odločijo za naslednjo »akcijo« ali za »šolski« izlet oz.  ekskurzijo v kakšno »napredno« afriško demokracijo.

Vane T. Costa

Vir: unian.ua&vtc

PMK Wagner registrirana kot “družba za izobraževalne dejavnosti” v vasi Tsel(Celj) v okrožju Asipoviči.

Foto: Reuters

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa