ljudjeLokalnoprometV fokusu

Na več lokacijah v Celju: «Informativne kolesarske table kot novost ob letošnjem ETM v Celju«

V minulih dneh so na nekaterih mestih v Celju postavili informativne kolesarske table, ki so opremljene s podatki o pomembnih turističnih in drugih točkah v Celju in kolesarski infrastrukturi. Namestitev tabel so izvedene v sklopu  evropskega projekta »Mreža kolesarskih povezav v Mestni občini Celje«. to novost v mestu je bila  predstavljena prav zdaj  v času Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Celju.

 

Informativne kolesarske table so trenutno na šestih mestih v Celju in sicer v mestnem parku, na vozlišču Park&Ride v Ulici XIV. divizije, na Savinjskem nabrežju, pri Letnem kopališču, na Šmartinskem jezeru in v Zagradu.

 

Na tablah so oznake s smermi in razdaljami do zanimivih in pomembnih točk v Celju, opremljene so z zemljevidi, na katerih so označene postaje Kolesca, servisna stojala, števci kolesarjev.

Za celostno podobo tabel, ki vključujejo že uveljavljeni slogan »Celje se pelje s kolesom«, so poskrbeli v Zavodu Vozim, table pa so v minulih dneh postavili delavci VOC-a Celje.

 

Vrednost namestitve informativnih kolesarskih tabel, ki so še en korak k prijaznejši infrastrukturi za kolesarje v mestu,  znaša 30  tisoč evrov brez DDV, financirane so pa jih iz omenjenega projekta izgradnje kolesarskih povezav v Celju, vrednega 2,4 milijone evrov.

Celjani  gredo v korak z časom, tudi  na področju trajnostne mobilnosti.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje