Slovesno podelitev spominskih medalj ob 30 letnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije
Dogodki in prireditveSlovenijazanimivo

Domovina je rekla hvala. “Podelitev spominskih medalj v spomin na čas ko smo združili moči za Slovenijo”!

Včeraj popoldne, v prostorih Združenja VSO(vrednote slovenske osamosvojitve) je potekala kratka slovesnost  s podelitvijo spominskih medalj ob 30 obletnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije. V to medaljo je vpeto prizadevanje in sodelovanje vsakega od nas prejemnikov in prejemnic, pa tudi tistih ki niso zraven, za dajanje sebe v obdobju pred, med in poosamosvojitvenem času, s poudarkom na čas ko smo resnično stopili skupaj, strnili vrste in dobili lastno državo. To  je naše enkratno početje ter vpetost in udeležbo v dogajanjih, ki so pripeljali do tega kar imamo danes. Ta skupni imenovalec se danes odraža v obstoju in graditvi samostojne in neodvisne države Republike Slovenije, ki je tam kamor spada, v Evropo, pa ne samo zemljepisno kjer je ves čas, ampak v družbi in skupaj z vsemi  naprednimi, demokratičnimi in razvitimi državami, ki s ponosom povedo da so evropske. Tudi v NATO, ki je glavni obrambni  ščit s katerim branimo  ter ohranjamo našo Evropo z vsemi njenimi   izborjenimi pridobitvami skozi stoletja.

Franci Feltrin,  podeljevalec medalj v imenu predsedstva Združenja VSO

Mi, prejemniki smo ponosni na podeljeno medaljo, ki je spominska.  Spominska ki bo spominjala na naše početje in priložnost,  ki se je ponudila samo enkrat in  ne vsaki generaciji  ampak redkim, med temi smo tudi mi, ki smo to priložnost za nastanek lastne države namenili pravi stvari ter početje   oplemenitili z nastankom Slovenije kot moderne evropske države.

Franci Feltrin, član predsedstva Združenja VSO

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve oziroma prejšnja vlada Janeza  Janše je  prav s to podelitvijo naredila imenitno potezo ter  pripela na domovinska in domoljubna ponosna prsa spominsko medaljo in se spomnila vseh, ki smo soglašali s tem in smo kot pošteni državljani, po svojih močeh,  ne da bi kaj pričakovali v zameno, naredili kaj za domovino.  Med osamosvojitveno vojno, prej in potem.

Janez Blatnik prejema spominsko medaljo iz rok Francija Feltrina

Večina ljudi ne dela  to za časti in čaščenje in ne za slavo, pač pa zato,  ker je treba narediti, ker tega, kar se lotiš, ne naredi nihče drug namesto tebe in ker si dolžan domovini. Domovini  je prva in najprej potem pa  ljudem.

Semper fidelis!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč