ljudjeV fokusu

In memoriam:” Za vedno in mnogo prezgodaj nas je zapustila naša Patricija Šulin”

Globoka nas je pretresla vest, da nas  je za posledicami hude bolezni  za vedno zapustila nekdanja poslanka državnega zbora in nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin.

Predvsem pa je  oseba, ki jo bomo zelo pogrešali.  V slovenski javnosti je bila prepoznana kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Za vse nas ki smo jo poznali je bila nasmejana, topla in empatična oseba, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno. Vedno rada je poudarila da je ponosna Trnovčanka, iz trnovske planote, območje ponosnih in zavednih Slovencev, tam kjer so negovali in še negujejo slovensko besedo, pesem in tople medčloveške odnose. Takšna je bila Patricija. Težko se bomo navadili ob uporabi njenega imena izgovarjati in zapisovati v pretekliku. Ob vseh srečanjih  ki smo jih imeli,  je bila vedno ista, pristna naša Patricija.

Arturju in Fabrisu globoko in iskreno sožalje  ob izgubi žene in matere.

Patricija Šulin je z družino živela v Novi Gorici, sicer pa je izhajala iz Trnovega pri Gorici. Šolanje je zaključila na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, nato pa je prve delovne izkušnje nabirala v kadrovski službi v Meblu v Novi Gorici. Kasneje je bila samostojna podjetnica.

Po rojstvu sina Fabrisa se je zaposlila v podjetju Pigal v Novi Gorici, kjer je opravljala delo komercialistke na domačem trgu. Od leta 1997 je bila zaposlena na Ministrstvu za finance, na Davčnem uradu Nova Gorica in na Davčnem uradu v Ljubljani, v Oddelku za davčno inšpiciranje in preiskave, kjer je opravljala dela in naloge višjega davčnega inšpektorja. Od leta 2020 je zaposlena na Mestni občini Nova Gorica kot podsekretarka za organizacijsko premoženjske zadeve.

Patricija Šulin se nam je v stranki pridružila leta 2006. Leta 2009 je postala predsednica Ženskega odbora Goriške regijske koordinacije SDS, leta 2010 pa predsednica Mestnega odbora SDS Nova Gorica.

Na lokalnih volitvah 2010 je bila izvoljena kot svetnica Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica za obdobje 2010-2014. Bila je predsednica svetniške skupine SDS v Mestnem svetu MONG ter predsednica Statutarno pravne komisije. Leta 2011 je postala predsednica Goriške regijske koordinacije SDS in leta 2013 članica Izvršilnega odbora SDS za Goriško regijo ter članica Izvršilnega odbora MO SDS Nova Gorica.

Leta 2012-2013 je postala nadomestna poslanka v DZ RS ter v mandatu 2014-2019 poslanka v Evropskem parlamentu. Tam je delovala v odboru za finance (BUDG), kjer je bila podpredsednica, odboru za nadzor proračuna (CONT) in v odboru za transport in turizem (TRAN). Bila je tudi članica delegacije za Latinsko Ameriko in Albanijo.

Ohranili jo bomo v lepem spominu!

Zbogom Patricija!

Uredništvo  V Fokusu

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje