Dogodki in prireditveSlovenijaV fokusu

Podelili certifikat Mladim prijazna občina za obdobje 2020 – 2024 in 2021 – 2025

Sedmega oktobra 2021 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor priredil slovesnost ob podelitvi certifikata in 10-letnici programa Mladim prijazna občina. Inštitut za mladinsko politiko je ob sodelovanju Skupnosti občin Slovenije že desetič zapored podelil certifikat Mladim prijazna Občina.
Certifikat za obdobje 2021 – 2025 so prejele štiri občine: Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Semič in Občina Sežana. Podaljšanje certifikata pa so si prislužile Občina Ajdovščina, Občina Ravne na Koroškem, Občina Šentjur, Občina Trzin in Občina Žalec.

Podelitev certifikatov je bila lani, zaradi epidemije preložena. Zato so na slovesnosti prejeli certifikate in njihovo podaljšanje tudi občine, ki se že leto dni ponašajo s tem prestižnim nazivom. Občine, ki so postale nosilke certifikata za obdobje 2020 – 2024 so: Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Ormož in Občina Mežica.
Občine, ki so naziv podaljšal še za štiri leta, do leta 2024, pa so Mestna občina Koper, Mestna občina Velenje, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana, Občina Sevnica, Ob-čina Radlje ob Dravi, Občina Grosuplje, Občina Radovljica, Občina Jesenice, Občina Gornja Radgona ter Občina Krško.

Skupaj z letošnjimi dobitnicami se s tem laskavim nazivom lahko pohvali kar 35 občin v Sloveniji.

Vsem prejemnicam certifikata iskreno čestitamo tudi v Skupnosti občin Slovenije!

Galerija slik: Podelitev certifikatov Mladim prijazna občina 2021 | Files.fm.

vir: https://skupnostobcin.si/novica/podelili-certifikat-mladin-prijazna-obcina-za-obdobje-2020-2024-in-2021-2025/

 

Mogoče vam bo všeč