Nekategorizirano

Uspešno izveden prvi Dan za dvojnika v Sloveniji

V četrtek, 7. oktobra 2021, na svetovni dan dostojnega dela, je Zavod RS za zaposlovanje pod okriljem projekta Dostojno delo za vse uspešno izvedel prvi dan dogodka Dan za dvojnika v Sloveniji. Drugi dan je potekal v petek, 8. oktobra, pri Bizjan orodjarstvu Dobrova, Frizerstvu Brigita na Ptuju in v Tiskarni knjigoveznici Radovljica.

Dan za dvojnika je dan, ki ga brezposelni preživi kot dvojnik zaposlenega na delovnem mestu, ki ga želi opravljati, ali v podjetju, kjer se želi zaposliti. To pomeni, da z Dnevom za dvojnika skupaj zagotavljamo nove priložnosti za brezposelne in delodajalce ter prispevamo k večji družbeni odgovornosti. 

 

V četrtek, 7. 10. 2021, so se Dnevi za dvojnika zvrstili:

  • pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Zavodu RS za zaposlovanje,
  • Agrokovini Begunje in podjetju Avtomojster Ljubljana.

Dvojniki so izrazili zadovoljstvo, da so dobili priložnost sodelovanja na takšnem dogodku in s tem spoznali podjetje ter dobili pravo predstavo o delu in delovnem mestu, ki so ga spremljali.

Mentorji so dvojnikom omogočili realen in dinamičen vpogled v svoj vsakdan in vsebino dela. Ocenili so, da so tovrstni dogodki odlična priložnost, da se brezposelnim približa določen poklic, poleg tega pa dobijo konkretno izkušnjo o dinamiki delovnega dne, delovnem razpoloženju in ritmu v podjetju.

► Preberite več o projektu Dostojno delo za vse.

vir: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/uspesno-izveden-prvi-dan-za-dvojnika-v-sloveniji?utm_medium=email&utm_source=newsletter_356&utm_campaign=danes-nov-dan-za-dvojnika&fbclid=IwAR1YK5rdz_GGoyvaSj0lKxd-hXY6vyR6VRjuEW6fWkbU5mnY6K1l_wIsC2s

Mogoče vam bo všeč