Intervju

De. Vinko Gorenak: Krivda« je za »piškotarske« novinarje odvisna od tega ali si na levi ali na desni politični sceni

V tem prispevku se ne bom, niti najmanj, opredeljeval do dejanj dr. Aleksandre Pivec, aktualne kmetijske ministrice, niti do njenih dejanj v času Šarčeve vlade, niti do njenih dejanj v času Janševe vlade, ker bi to bilo glede na moj položaj državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade precej nespodobno. Glede na to, da pa od blizu spremljam delo vseh ministrov, lahko mirne duše zapišem, da gre za eno najbolj operativnih in organiziranih članic in članov vade. Moj namen je torej ta, da opozorim na način poročanja »piškotarskih« novinarjev.

Morda ste že pozabili na afero SRIPT. Oktobra 2019 je Bojan Požar poročal o tem, da naj bi dr. Aleksandra Pivec, »pokasirala« 35.609,09 evrov honorarja za neko delo, ki naj bi ga, po njegovih podatkih, sploh ne opravila. Povprečen razumnež bi pričakoval, da bodo vsi mediji zadevo povzeli in o tem poročali, ter tako izvršili pritisk na takratnega predsednika vlade Marjana Šarca, ki naj bi dr. Aleksandro Pivec odslovil. Toda to se sploh ni zgodilo. Večina tako imenovanih dominantnih medijev, poročanja Bojana Požarja sploh ni, niti povzela. To pomeni, da je dr. Aleksandro Pivec zaščitila.

Pa pojdimo le in samo pol leta naprej. Dr. Aleksandra Pivec je sedaj na istem delovnem mestu kmetijske ministrice. Dominantni mediji pa na debelo poročajo o tem, da je s svojo družino dopustovala na račun podjetja Vina Kras in na račun Občine Izola. Vse lepo in prav. Ne spuščam se v resničnost ali neresničnost poročanja dominantnih medijev.

Dominantne medije pa sprašujem naslednje: Če eno in drugo drži, me zanima zakaj niste problematizirali nad 35.000,00 evrov domnevno nezakonitega zaslužka dr. Aleksandre Pivec, in zakaj problematizirate 100x nižji znesek domnevnega plačila njenega prenočevanja na Krasu in Obali? Odgovor je pa jasen. Dr. Pivčeva je bila takrat v »pravi« vladi, danes pa je v vladi Janeza Janše ki jo s svojim poročanjem rušite.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju