Volitve

VIDEO: Lendava: Podpisana izvajalska pogodba za obnovo občinskih objektov

LENDAVA: Občina Lendava je danes podpisala izvajalsko pogodbo za obnovo treh vaških objektov, mrliške vežice v Petišovcih, stare šole v Dolini in objekta v Genterovcih, ki služi kot vaški in gasilski dom. Dela bo izvedlo gradbeno podjetje Zidarstvo Maučec, direktor Viljem Maučec  pa je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, saj bo to njihov prvi projekt za Občino Lendava.

Obnovi vaških objektov Občina Lendava posveča posebno pozornost, saj jih je veliko že dotrajanih in potrebnih prenove. V letošnjem letu se je tako na podlagi opravljenih ogledov stanja objektov ter popisov po krajevnih skupnostih odločila za obnovo treh objektov v treh krajevnih skupnostih, zato je investicija razdeljena v tri sklope, skupna vrednost obnovitvenih del pa je 240.105,97 evrov. Po besedah direktorja gradbenega podjetja bodo z deli pričeli v sredini prihodnjega tedna, zaključek izvedbenih del pa je predviden do konca oktobra 2020.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob podpisu pogodbe poudaril, da glede na pogodbeno vrednost ta projekt ne izstopa posebej, ima pa veliko vrednost za krajane in pomembno prispeva k skladnemu razvoju občine. Župan je poleg obnovitve treh vaških objektov predstavil tudi druge investicijske projekte, ki jih je Občina Lendava v letošnjem letu že izvedla in tiste, ki so še načrtovani. Poseben poudarek na investicijskem področju Občina v letošnjem letu daje izboljšanju varnosti v prometu, spodbujanju rabe zelene energije, nadgradnji turističnih kapacitet ter zagotavljanju pogojev za razvoj gospodarstva. Uspešnost dela občinske uprave pa je župan osnažil z besedami učinkovito, ambiciozno in odprto:

“Učinkovito, ker smo pri javnih naročilih do danes privarčevala okrog 300 tisoč evrov; ambiciozno, ker skozi različne pristope iščemo sredstva tudi na najtežjih evropskih razpisih; odprti, ker iščemo povezave do slehernega posameznika in se povezujemo s partnerji znotraj regije in tudi čezmejno.”
Vrednost projektov, ki jih je Občna v letošnje letu že izvedla in tistih, ki so v izvedbeni fazi, je nekaj več kot milijon in pol evrov.

Foto: Tomaž Galič

VIDEO: 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Volitve