Volitve

Po lendavski zdaj potok Kopica onesnažuje še petišovska bioplinarna

Iz Lendave še povsem sveža novica, ki bolj sodi v rubriko črne kronike ali okoljskega kriminala. Občinske inšpekcijske službe, pa tudi župan Janez Magyar so nas obvestili, da so odkrili, kako se iz nedelujoče bioplinarne Kolar v Petišovcih, ki je sicer predmet stečajnega postopka, v potok Kopica izlivajo fekalije.

Tri mesece nazaj smo ekskluzivno poročali o podobnem kriminalnem dejanju pri Bioplinarni Lendava, ko je novi lastnik prav tako v potok Kopica preko gasilskih cevi izlival močno onesnažeo vodo iz fermentorjev. Takrat in tudi danes so se po prijavi občinske inšpekcije, na terenu znašli forenziki kriminalistične policije in okoljska inšpektorica.


Kaj se dogaja znotraj petišovske bioplinarne smo skušali izvedeti tudi pri stečajnem upravitelju Klemnu Kmetiču, a smo ga z našim vprašanjem presenetili, ker da nič ne ve o tem, da bi se v bioplinarni, ki je v postopku stečaja, kaj dogajalo, četudi naj bi upnik stečajnega dolžnika že prevzel objekt.

Dogajanja bomo na našem časopisu spremjali še naprej in seveda postregli z ugotovitvami kriminalistične in inšpekcijske preiskave.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Volitve