Foto: X
EvropaKomentarPolitikaSlovenijaV fokusuVolitve

Francija je zaradi strahu pred izgredi na dan volitev razporedila dodatnih 30.000 policistov. Ali bo ta številka zadostna?

Glede na videno pred dnevi  ni dvakrat za vprašati se  ali je to potrebno. Prav zaradi tega je Francija iz   strahu pred masovnimi izgredi na dan volitev angažirala dodatnih  30.000 policistov.

V Franciji bo v nedeljo ob drugem krogu parlamentarnih volitev napotenih in razporejenih 30.000 policistov in žandarjev, od tega 5000 v Parizu, zaradi nevarnosti izgredov, je danes povedal notranji minister Gerald Darmanen.

Darmanen je dejal, da se boji, da bi lahko na dan volitev, 7. julija, “ultralevica” ali “ultradesnica” ustvarila “nered”, o tem pa  poroča Figaro.

Namen “izjemno velikega števila” policistov je preprečiti, da bi sile “izkoristile (volilne) rezultate za ustvarjanje nereda”, je dejal Darmanen.

Več kot primeren trenutek za zasuk v pravo smer. V desno.

»Repertoar« ali spekter vseh tistih ki so se pojavili še isti večer in dan kasneje na  ulice po francoskih mestih, nakazuje na to da je pretežno število teh,  ki so bili prisesane na državne jasli ali so se po obvodih napajali iz budžeta.  Sedaj je pravi trenutek da se Francozi obrnejo k sebi,  k svojim koreninam, da ohranijo Francijo z vsem kar sodi k temu. Po vsebini nastopov in besedil  ki jih predvajajo pripadniki francoske subkulture, predvsem reperji,   kaže da so vključeni največji del  tisti,  ki jim Francija ni intimna opcija ampak interes,  ki  ga francoska leva oblast do njih   manifestira skozi plačevanja  raznih transferjev.

Prispevek leve subkulture je predvsem viden v razgradnji in devastaciji ter popolnemu razkroju francoske demokratične in kulturne identitete  ter  tradicije.

Vse to bo z  morebitnim in skorajda verjetnim prihodom desno orientiranim in domoljubno naravnanim Nacionalnim zborom kmalu odplaknjeno, tako kot se bodo morali anarhisti, globalisti, in gibanja vseh barv brezdelnežev tega sveta, sami odplakniti.  Ali začeti delati.  Ali nadaljevati z manifestacijami  perverzije,  nedela in še več  še bolj odurnih početij. Zato se tudi sam bojim da se bo na mogoč silovit odpor zoper zdrave spremembe  treba odzvati enako silovito s še večjo prisotnostjo policije.

Red mora biti!

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa