koronavirus

Popolno zaprtje Sydneya, a število okužb s koronavirusom narašča

Največje avstralsko mesto Sydney je že peti teden v popolnem zaprtju, pred tednom dni so v mestu razglasili izredne razmere, a okužbe še naprej naraščajo. V četrtek so zabeležili nov rekord, ko so potrdili 239 okužb. Policiji, ki bdi nad upoštevanjem ukrepov, se bo zdaj na ulicah pridružila še vojska.

Več kot enomesečno zaprtje mesta ni ustavilo širjenja delta različice koronavirusa. Zaradi hitrega porasta okužb so v Sydneyju pred tednom dni razglasili izredne razmere. Policija na ulicah preverja, ali se prebivalci upoštevajo pravila in izdaja kazni tistim, ki se ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa ne držijo. V prihodnjih dneh bodo nadzor še poostrili, je dejal komisar Mick Fuller: “Policija Novega Južnega Walesa je zaprosila za pomoč 300 vojakov avstralskih obrambnih sil.”

Zaprtje ni prineslo želenega učinka

Prebivalci Sydneyja ne smejo zapustiti domov, izjema velja za nakupovanje, obisk zdravnika in rekreacijo. Zaprte so šole, oblasti pa  prebivalce spodbujajo, da ostanejo doma. Veliko strokovnjakov opozarja, da bi lahko popolno zaprtje, ki v Sydneyu traja že pet tednov, podaljšali še za nekaj mesecev.

Mogoče vam bo všeč