Mladi na atenskih ulicah. Fotografija je simbolična (Foto: ekathimerini.com
BalkanEvropakoronavirusTurizemZdravje

Grčija: Preostale covidne ukrepe je treba odpraviti, pravi minister za zdravje. Zelo kmalu!

Vsi preostali ukrepi za boj proti covidu-19 bodo odpravljeni, razen v javnih in zasebnih zdravstvenih ustanovah ter domovih za starejše, je danes sporočil  grški minister za zdravje.

Thanos Plevris je dejal, da je strokovni odbor za koronavirus njegovega ministrstva odobril njegov predlog za odpravo ukrepov.

Formalni konec ukrepov zaradi koronavirusa za širšo javnost bo objavljen v kratkem.

“Ostaja pa potreba po zaščiti ranljivih skupin pred covidom-19, zato priporočamo ohranjanje osebnih zaščitnih ukrepov, redna cepljenja in protivirusno terapijo v primeru okužbe,” je dejal minister.

 

S tem se zaključuje zakonsko reguliranje COVID-19 oziroma ostane samo tisto kar je nujno  za ohranjanje zdravja ranljivih skupin v bolnišnicah in ustanovah kjer so tudi drugače  ranljive skupine  prebivalcev.

Upati je, da v določenih situacijah že prišlo do neke nove realnosti glede na upoštevanje okoliščin v katerih je uporaba mask ter izvajanje nekaterih higienskih ukrepov stvar olike, razuma in skrb za sočloveka na visoki ravni. Grki in grška družba to štejejo za neko doseženo stopnjo iz katere se lahko potegne določen benefit.

Tako bi naj bilo.

Vane T. Costa

Vir in foto: ecathimerini.com

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan