BalkanEvropakoronavirusTurizem

Od danes na počitnice v Grčijo brez omejitev povezanimi z COVID-19. Cene višje za 25-30 odstotkov višje.

Z današnjim dnem v  Grčiji odpravljajo ukrep  obveznega nošenja  maske   v zaprtih  prostorih, ki je bil tudi zadnji in edini covidov ukrep v državi, potem ko so bile v začetku maja odpravljene številne omejitve, s čimer bo poletje postalo popolnoma prosto in brez omejitev poročajo v grškem e-cathimerini

Izjeme so le za bolnišnice, domove za ostarele in podobne ustanove, pa tudi v javnem prometu, torej avtobusih, podzemnih železnicah, tramvajih in trolejbusih, kjer bo še naprej obvezno nošenje maske.

Odločitev o ladijskih in trajektnih protokolih bo sprejeta ta teden.

Grški minister za zdravje Thanos Plevris je pred dvema tednoma, ko je napovedal odpravo obvezne maske za notranjost, dejal, da je odločba začasna, torej bo veljala do 15. septembra 2022.

Potovanje v Grčijo ne zahteva več potrdila o cepljenju ali negativnega rezultata testa, obrazec PLF pa je bil ukinjen že  pred dvema  mesecema  in pol. Enako velja za notranjost države, torej za vstop v zaprte objekte za Covid-19 ni potreben dokument, kot je bila prej praksa, od danes pa ni več treba nositi maske.

Vendar je ukinitev ukrepov v Grčiji začasna, saj jeseni, od septembra dalje, odvisno od poteka pandemije, ni izključena možnost ponovne uvedbe nekaterih prejšnjih omejitev.

Cene ne bodo zdržale pritiska stroškov

Cene bodo višje za slabo tretjino, posebej za tiste ki še niso opravili rezervacije. Turistične organizacije na ta način skušajo spraviti noter  »slabo« ceno  za zakupe ki so jih prodali že konec lanskega leta za letošnjo sezono. Nadejajo se da to ne bo odvrnilo  bodočih turistov, posebej  tujih  ter da še vedno gredo s temi popravljenimi cenami  skoz. Računajo da je  blagovna znamka   še vedno zadosti mikavna.  V celotni turistični branži  menijo, da ne morejo  več klestiti stroške na strani ponudnika turističnega produkta.

Bomo videli!

Vir:ekathimerini&vtc

Foto:Yanakis

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan