SB-Celje-FotoVane
koronavirusLokalnoSlovenija

Covid-19: «Prepoved obiskov v nekaterih oddelkih celjske bolnišnice in obvezna uporaba zaščitnih mask«. Porast okužb je pa kljub temu ni »panike«.

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi vdora okužbe s covidom-19 obiski pacientov, ki so hospitalizirani na urološkem oddelku in na oddelku za bolezni ledvic in dializo, do preklica prepovedani. Izjema so le obiski kritično bolnih pacientov, ki jih bo mogoče obiskati na podlagi dogovora z zdravnikom.

Od 13. julija 2022 je v SB Celje ponovno obvezna uporaba obrazne zaščitne maske tipa IIR (kirurška zaščitna maska). Uporaba obrazne zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti in sicer tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce. Število spremljevalcev pacientov je ponovno omejeno na eno zdravo osebo.

Obiskovalci, ki bodo smeli obiskati oddelek, morajo ves čas obiska nositi obrazno zaščitno masko in si pred in po obisku razkužiti roke.

Bolnišnica paciente, njihove spremljevalce in obiskovalce naproša, da izvajajo osnovne ukrepe za omejevanje prenosa okužb, kot so razkuževanje rok ter spoštovanje medosebne razdalje.

Covid-19, varianta Omikron, različica BA.5  prihaja naproti.

 

Covid-19,  varianta Omikron je tu!?

Po tihem se je  vrnil in se še bolj vrača v naša ne tako brezskrbna življenja. Seveda v obliki »priporočil«. Če jih ne upoštevaš pa si »svoboden« in ostaneš prikrajšan ter od zunaj. Vihaš nos in si suveren tudi ko si prikrajšan.

Na pravkar končani tiskovni konferenci povezani v Covid-19, je Nuška Čakš Jager, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni, je dejala, da bo število okužb tudi v naslednjih 3-4 tednih naraščalo. In to je še v mejah »normale«.  Visok prag tolerance do prisotnosti.

Obenem meni da je obdobje pandemije  podaljšano. Tako je odločila Svetovna zdravstvena organizacija 12. julija, a ne zaradi števila primerov, ki bi povzročilo pretirano večje obremenitev zdravstvenega primera, temveč zato, ker je z rastjo števila primerov in možnostjo pojava kakšne nove različice situacija še vedno resna.

V Sloveniji smo v sredo v statistiko vpisali 1.737 potrjenih primerov, 14-dnevno povprečje se dviguje, tako da se že bližamo povprečju Evropske unije. Evropa, prihajamo.

Prikradel se je vsepovsod, le  za tiste odločevalce kaj v takšnem primeru ko je prisotnost takšna kot je in v takšnih številkah, je zadeva obvladljiva, dopuščajo avtonomijo posameznih inštitucij pri načinih in oblikah morebitne zajezitve. Vse bo pravočasno, tudi podatki o zamudi  prepočasnega odločana bodo »pravočasno« objavljeni.

Dragi moji sodržavljani, o pravočasnosti zamude pri izvajanju ukrepov za zaščito vašega, našega, mojega in tvojega zdravja in življenja pa se  vendarle  gre. In o obveščanju o pravočasnih zamudah.

Vam je jasno?

Vane T. Costa

 

Vir: sbc&vtc

Mogoče vam bo všeč