izobraževanjemednarodni danSlovenijaVečŽivljenje

30. julij – mednarodni dan prijateljstva

30. julij ni le navaden dan, pač pa mednarodni dan prijateljstva, ki ga obeležujejo po vsej Zemlji – eden najmlajših praznikov se uradno praznuje šele od leta 2011, kar je glede na pomen prijateljstva v svetu nadvse nenavadno.

Pristno prijateljstvo ni pomembno le zaradi popestritve prostega časa. Po izsledkih raziskave, ki so jo opravili na ameriški univerzi Michigan State University, to naj bi prispevalo tudi k izboljševanju zdravstvenega stanja. V primerjavi z družinskimi odnosi pa naj bi v večji meri pripomoglo k višanju ravni sreče.
Prijateljstvo traja večno.

Dobre prijatelje je težko najti, zato velja tiste, ki vam brezpogojno stojijo ob strani, obdržati. Mednarodni dan prijateljstva je več kot odlična priložnost za to, da se spomnite na vse, ki vam že dolgo olepšujejo vašo življenjsko pot.

Naš svet še vedno pretresajo številne nesreče, vojne in nerazmevanja. Številni ljudje živijo v pomanjkanju osnovnih življenjskih potrebščin, v  pomanjkanju varnosti in svobode. Ideja gibanja Rdečega križa je nastala po izkušnjah bitke pri Solferinu in se v nekaj letih razširila po vsem svetu.

Prijateljstvo, ki se razvije v dobrih medsebojnih odnosih, povezanosti in zaupanju, lahko bistveno pripomore k stabilnosti in boljšemu svetu za vse. Gibanje Rdečega križa zato spodbuja in aktivno podpira medsebojno razumevanje, prijateljstvo, sodelovanje in trajen mir med vsemi narodi.

 

Mogoče vam bo všeč