Otok Kos v Dodekanezih, Grčija
EvropakoronavirusTurizem

Dopustovanje v Grčiji: »Zaenkrat Grki ne razmišljajo o možnosti uvedbe covidnih ukrepov med poletjem«

Grčija ne razmišlja o možnosti uvedbe covidnih ukrepov med poletjem. Hvala bogu, utemeljeno.

»Verjamemo, da je val trenutno v padajočem trendu in verjamemo, da se bo to nadaljevalo približno mesec dni. Ne kaže lastnosti, da bi bila poleti potrebna sprememba modela, ki mu sledimo, je v pogovoru za grško televizijo ERT opozoril grški minister za zdravje Thanos Pleuris in ponovno poudaril, da je možnost uvedbe covid ukrepov med poletje ne pride v poštev, je dejal še tujim dopisnikom.  

 

Pleuris je prav tako povedal, da ima ta konkretni  val popolnoma drugačne značilnosti od prejšnjih zaradi že dosežene  imunizacije prebivalstva, pa tudi zaradi mutacij, ki so drugačne in ne vodijo v hude hospitalizacije, in dodal, da specifični model, po katerem se ravnajo, brez ukrepov, ni zaradi turizma, ampak nekaj, čemur sledijo druge evropske države.

Večer na toku Kos, Kardamaina, južna stran otoka

 

Med drugim je pritrdil, da v tem trenutku vstopajo v fazo, ko sobivanje s korona virusom ni več stvar posameznikove  izbire temveč realnost. Pandemija je prešla v fazo, ko ljudje lažje zbolijo, ker je velika razširjenost, bolezen, ker imamo precepljeno populacijo, ne prehaja v hude hospitalizacije, kot je bilo v prvi fazi, imamo tudi hude hospitalizacije, vendar nimamo hudih, kot smo jih imeli z Delto in na začetku Omikrona, kjer je bil ogromen pritisk, je zaključil  Pleuris.

Glede na včeraj objavljeno tedensko poročilo Nacionalne organizacije za javno zdravje Grčije o stanju s pandemijo v državi je bilo v obdobju od 18. do 24. julija registriranih 136.077 primerov Covid-19, v enem tednu pa je umrlo 271 ljudi.

Upajmo da je to še eden  od pandemičnih pojavov, ki se bo izpel in bo ljudem širom sveta dovoljeno  in dopuščeno   da zaživijo kot pred slabimi tremi leti.

Vane T. Costa

Vir: e-kathimerini

Foto: vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa