Vir: Avaz.ba
Večzanimivo

Na današnji dan je umrl najbogatejši Nizozemec Freddy Heineken

Na današnji dan je umrl najbogatejši Nizozemec Freddy Heineken, lastnik slavne istoimenske pivovarne. Pivovarno Heineken je leta 1864 v Amsterdamu ustanovil njegov dedek Gerard Adriaan Heineken.

Tupe majhne pivovarne

Freddy se je kot mladenič, star samo 17 let, zaposlil v pivovarni Heineken, ki takrat ni bila več v večinski lasti njegove družine. Odkupil je delnice in ustanovil Heineken Holding, ki je dobil v posest nekaj več kot 50 odstotkov delnic. S tem je družina Heineken dobila nadzor nad podjetjem.

Pod Freddyjevim lastništvom je Heineken vedno bolj rastel z odkupom sosednjih majhnih pivovarn na Nizozemskem. Leta 1968 je bil združen Heinekenov doslej največji konkurent, pivovarna Amstel.

Eden največjih proizvajalcev

Rast podjetja Heineken je bila tako velika, da je postal druga največja pivovarna na svetu. Danes Heineken zaposluje približno 66.000 ljudi v več kot 70 državah.

Na leto proizvede približno 14.000.000.000 litrov piva. Trenutno je druga ali tretja največja pivovarna na svetu. Na prvem mestu je seveda velikan Anheuser-Busch InBev (proizvajalec Budweiser, Corone, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu in številnih drugih manjših znamk piva). 

Avtor: L.S:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Več