Volitve

Ideja za potep! FESTIVAL VINARIUM: Dan bograča v Lendavi v znamenju bograča za s sabo

LENDAVA: To soboto, 29. avgusta, bodo v starem mestnem jedru Lendave obeležili Dan bograča, ki je posvečen tradicionalni jedi, po kateri je prepoznavna Lendava kot svetovna prestolnica bograča. Ker letos največjega tekmovanja v kuhanju bograča, ki navadno na Glavno ulico privabi tudi 100 tekmovalnih ekip, zaradi epidemioloških razmer ni moč izvesti, bo sobota v manjšem obsegu v znamenju kuhanja bograča in  bograča za s sabo.

Obiskovalci bodo lahko bograč, ki ga bo pripravljala Mestna skupnost Lendava, vzeli s sabo pri nekdanji blagovnici od 10. ure naprej. Obenem bo v dopoldanskem času potekala še domača tržnica pod kostanji s ponudbo sezonske zelenjave, domačih izdelkov in kulinarike z vinom. Ves dan bo bograč v ponudbi za obiskovalce tudi pri stolpu Vinarium.

Organizator Dneva bograča Zavod za turizem in razvoj Lendava poziva občane in ostale zainteresirane h kuhanju bograča in objavljanju fotografij na socialnih omrežjih, označenih z #bogracfest #visitlendava – najboljše in najizvirnejše fotografije z osrednjim motivom bograča bodo nagrajene.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Volitve