ljudjeLokalnoSlovenijaŽivljenje

Humanitarna dejanja: Tudi letos donacija »Za nasmeh v mestu«

Zavod Celeia Celje in RTA agencija sta tudi  letos, že  9. leto zapored pripravila dobrodelno akcijo »Za nasmeh v mestu«. V okviru te se je na računu ZCC zbralo 26.240 evrov. Darilne bone v tej protivrednosti sta organizatorja tudi letos namenila Škofijski Karitas Celje in Rdečemu križu Slovenije – OZ Celje, ki bosta z boni obdarila pomoči potrebne. Prejemniki jih porabijo pri subjektih ki so navedene na seznamu.

Podpis pod donacijo, ki je bila dodeljena Celjskemu škofijskemu Karitasu in Območni enoti Rdečega križa Slovenije v Celju

V dobrodelni akciji »Božična obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin, starejših in posameznikov v stiski–Za nasmeh v mestu« sta organizatorja Zavod Celeia Celje in RTA agencija letos zbrala skupaj 26.240 evrov. Doniralo jih je 35 gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja ter okolice. Skupaj se je tako v devetih letih zbralo in doniralo skoraj 220.000 evrov.

Zbrana sredstva v obliki darilnih bonov »Dobimo se v mestu« so bili danes  predani Škofijski Karitas Celje in Območnemu združenju Celje Rdečega križa Slovenije. Prvi so prejeli bone v protivrednosti 17.490, drugi pa 8.740 evrov. Prejemniki donacije bodo bone razdelili 656 pomoči potrebnim, ti jih bodo lahko unovčili v več kot petdesetih trgovskih in storitvenih lokalih v mestnem jedru. Z dobrodelno akcijo se pomaga ljudem v stiski, obenem pa se prispeva k poslovnemu utripu v mestu ter spodbuja njegov obisk.

Donacija bonov “Dobimo se v mestu”

Donacijo sta Tadeja Falnoga iz Zavoda Celeia Celje in Katarina Karlovšek, direktorica RTA agencije, predali Mateju Pirnatu, generalnemu tajniku Škofijske Karitas Celje in Selimirju Ćopiću, sekretarju Rdečega križa Slovenije – OZ Celje.

Še en dokaz, da se v Celju nekaj ali marsikaj da. Ponovljena akcija in dobrodelno dejanje  v deveti izvedbi kaže na visoko razvit čut do sočloveka. Vsi v tem času so in želijo biti enaki v čutenju in doživljanju tega časa, časa upanja, pričakovanja in sreče.

Celje ima svojo dušo in »karakter«.

Vir in foto: zcc&vtc

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje