Volitve

Arsenovič si je privoščil kar za 2 milijona EUR dražjo prenovo Glavnega trga

“Arsenovičeva” dnevna soba, kot ji pravijo Mariborčani, ni bila tako poceni. Še več podražila se je, ne boste verjeli za dobra 2 milijona evrov davkoplačevalskega denarja. Po prvotnih načrtih ni šla niti vrednost investicije, ki se je zaradi aneksov in dodatnih javnih naročil s slabih pet milijonov evrov podražila na (po trenutni oceni) 6,8 milijona evrov. Od tega je denimo fontana stala 398 tisočakov, piše Večer.

Župan je dejal, da s prenovo Glavnega trga Maribor sledi smernicam razvoja sodobnih mest in skrbi za ohranjanje kulturne dediščine mesta, revitalizacijo srednjeveškega mestnega jedra ter trajnostni razvoj. “Naša vizija je urbanistična prenova mesta, ki je zagotovo velika cona za pešce po vzoru evropskih mest. Takšno cono nameravamo urediti v celotnem srednjeveškem mestnem jedru. S tem želimo ustvariti varen in prijeten prostor za gibanje, čistejši zrak v centru mesta ter urediti privlačno mesto za zadovoljno skupnost,” je napovedal Arsenovič.

A ker živimo v času koronavirusne krize, kjer ljudje pazimo na medsebojno razdaljo in skušamo preprečiti okužbe z maskami na obrazu, pa je UE Maribor dala dovoljenje organizatorju festivala Lent, da izvede tudi letos prireditev. Zabave željni Mariborčani pa so seveda pograbili priložnost ob koncu poletja. A čeprav so skoraj povsod tradicionalne prireditve odpovedali, pa je v Mariboru niso.

Sedaj, ko v Sloveniji narašča okuženost med ljudmi, pa se v Mariboru dogaja, na polno. No tako (na)polno so Mariborčani dočakali izbruh vodne fontane, ki spreminja barve. Zgleda res lepo in veličastno in čeprav se nič kaj se ne poda ta sodobna fontana s starimi hišami na Glavnem trgu, je vseeno lepo. V spodnjem videu pa si poglejte, kako ta fontana izgleda in koliko obiskovalcev je pridobila na Glavni trg.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Volitve