Nekategorizirano

Petkov protest, Jenullov levičarski zverinjak smeti

Kljub sunkovitemu naraščanju okužb z novim koronavirusom so 18. petek zapored ulice Ljubljane napolnili protivladni protestniki, ki so s transparentom z napisom “Čakamo vas” korakali od Prešernova trga do poslopja vlade, kjer so po tleh prilepili odtise stopal. Očitno pa je protestnike, ki jih je iz tedna v teden manj, pričelo pestiti pomanjkanje denarja, saj so na nezakonitih protestih pričeli okrepljeno zbirati denar za plačevanje glob zaradi storitve kaznivih dejanj. 

Frontman protestov Jaša Jenull je protestnikom v poduk dejal, kako naj bi policija izvajala represivne ukrepe s tem ko je ta na naslove tistih, ki so na nezakonitem protestu brali ustavo, poslala račune za plačilo kazni. “Prosim vse tiste, ki imate možnost in bi radi izkazali solidarnost z ostalimi protestniki, da prispevate kakšen evro za plačilo kazni. V vrečo lahko prispevate za skupni boj,” je izpostavil.

Policija ne ukrepa nič, dovoljenje za ozvočenje, oz. za spuščanje govora in glesbe Janull ni pridobil, zato se res sprašujemo, ali policija opravlja svoje delo, kot ga mora. Medtem, ko je levičarska srenja huda na vernike na Brezju, kjer so se ob Marijinem vnebovzetju na Brezju zbralo okoli 3000 ljudi v maskah v času epidemije, pa se danes levosučni portal Necenzurirano ne bo spraševal kje so maske, kje varnostna razdalja.  Pa čeprav naj bi se na protestih včeraj zbralo okoli 2000 ljudi.

Janullov show oz. nakladanje po socialistično je zvenel grozeče.  “Tudi mi moramo ponovno zaostriti svoje delovanje! Pripravili jim bomo prav posebno ‘dobrodošlico’ in jih opomnili, da se njihov čas nepreklicno izteka. Vztrajamo kljub ograjam, kaznim, nasilju, grožnjam, pritiskom ter poskusom spodbujanja razdorov,” so zapisali. Kot napovedujejo, bodo vztrajali, “dokler bo treba”. “Ne pristajamo na strahovlado, ne bojimo se. Nasprotno, komaj smo čakali, da se vrnejo s svojih vil in bazenov, da se bodo njihove politične hišice iz kart dokončno porušile,” so navedli.

Sicer pa so tudi danes prišli na protest takšni in drugačni. Predvsem tisti, ki živijo od socialne pomoči, kulturniki, ki se radi slačijo, videti je bilo tudi nekaj “drugačnih” spolnikov, skratka prava levičarska kasta, ki sodi v drugačno ustanovo, kot na ulico. Tudi tokrat pa so protestniki smetili po tleh, kot je sicer pri njih že v navadi. Zokijevo “najlepše” mesto na svetu se spreminja torej v levičarski zverinjak smeti.

Temu pa najbolj priča ta fotografija uporabnika družbenega omrežja

Mogoče vam bo všeč