Nekategorizirano

Znanstveniki so odkrili, kako dolgo traja, da si opomoremo od ločitve

Prekinitev zveze ni nikoli enostavna in ko poskušate preboleti ljubljeno osebo, vam bodo ljudje okoli vas poskušali pomagati na različne načine, ker vsi mislijo, da najbolje vedo.

Mama vas bo večkrat opozorila, da so v morju “druge ribe”, sostanovalec s fakultete vas bo spodbudil, da z iskanjem novega prebolite nekdanjega partnerja, na vaših vratih pa se bo pojavila najboljša prijateljica z vsemi potrebnimi za lajšanje občutka žalosti: sladoled ali alkohol.

Čeprav vam vaši najbližji želijo vse najboljše, lahko njihova dejanja in nasveti pogosto podaljšajo bolečino in tesnobo. Včasih po razhodu preprosto ne želite govoriti o tem. Mogoče želite samo spati in jokati.

To so naravni občutki po razhodu. S tem torej ni nič narobe. Prisluhniti morate le svojemu telesu in svojim občutkom. Včasih se vam zdi, da je najlažje nehati razmišljati o tej osebi in iti naprej.

Znanstveniki zdaj pravijo, da obstaja “pravi način” za premagovanje prekinitev.

Podatki so pokazali, da so se tisti, ki so razmišljali o svojem razmerju in razhodu v obdobju devet tednov, počutili manj osamljene in obsesivne kot tisti, ki niso.

Raziskovalci so do tega sklepa prišli po raziskavi 210 ljudi, ki so doživeli ločitev.

Znanstveniki pravijo, da je to obdobje razmišljanja nujno za vrnitev samozavesti, postopek, s katerim se človek po razmerju na novo opredeli. Torej, kolikor želite čim prej pozabiti na celotno spodletelo stvar, vam bo pomagalo, če boste čustveno sprejeli razhod in ga preboleli, ko boste ugotovili, kaj vse je privedlo do razpada, saj si lahko le tako popolnoma opomorete.

Mogoče vam bo všeč