Nekategorizirano

Znanstvenica o Covid-19: Nisem videla pametnejšega virusa

Srbska znanstvenica Isidora Stanković, doktorska študentka biomedicinskih znanosti, ki dela in študira v ZDA, je objavila ugotovitve pomembnega znanstvenega prispevka, ki praktično prikazuje, kako virus Covid-19 napada organizem.

Iz teh ugotovitev izhaja, kot navaja Stankovićeva, več pomembnih zaključkov, vendar sta dva prelomna – “izredno težko bo izdelovati protivirusna zdravila za Covid, ne da bi virusa samega lahko izdelali v laboratoriju”.

“Kot nekdo, ki preučuje RNA, je to popolnoma fascinantno odkritje … Pametnejšega virusa v zadnjem času še nisem videla” – je na svojem Facebook profilu povedala Isidora Stanković, doktorska študentka biomedicinskih znanosti na Weill Cornell Medicine v New Yorku.

Rekla je, da bi se morali po odkritju tega znanstvenega dela vsi navaditi mask in razdalje.

Kot je navedla, je to “najpomembnejše delo, ki pojasnjuje, kako Covid-19 učinkovito okuži ljudi.” Rezultati so neverjetni, je poudarila..

Kar je omenjeno delo razkrilo, kaže, da Covid ni “sovražnik”, ki uporablja preprosto strategijo. Medtem ko imajo drugi virusi en način ciljanja na proizvodnjo beljakovin, ima Covid tri načine, da hkrati uniči naše beljakovine. Napovedi za izdelavo cepiva niso zaradi tega  prav nič optimistične – je zaključila.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3668241349876038&set=a.790026534364215&type=3&theater

 

 

Mogoče vam bo všeč