Nekategorizirano

Številne države uvajajo nove ukrepe, nekatere drastične

Številne evropske države uvajajo nove ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Nekateri ukrepi so precej strogi.

V Nemčiji ukrepe uvajajo mesta. Po sobotnem Berlinu in Frankfurtu je Köln presegel tudi zgornjo mejo na novo okuženih s koronavirusom, zato uvajajo posebne ukrepe, na primer prepoved uživanja alkohola pozno zvečer na javnih mestih. Uvedena je tudi obveznost nošenja zaščitnih mask na javnih površinah z veliko koncentracijo mimoidočih, kot so cone za pešce. Na javnih mestih, ki ne spadajo v isto gospodinjstvo, je dovoljeno zbrati le pet ljudi namesto prejšnjih deset.

Poljske oblasti so v soboto napovedale nove ukrepe za zajezitev širjenja pandemije koronavirusa, potem ko so v državi že peti dan zapored zabeležili rekordno število novih okužb, vendar bodo šole ostale odprte. Po podatkih ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah opravili 28.300 testov na koronavirus in potrdili 5300 novih primerov.

Avstrija je v soboto zabeležila rekordno dnevno število novih primerov koronavirusa, 1.235, Francija pa je v še štirih mestih zaradi naraščajočih okužb razglasila najvišjo stopnjo nevarnosti covid-19.

Francija je v soboto razglasila najvišjo stopnjo nevarnosti covid-19 v Lyonu, Lillu in Grenoblu, potem ko je to storila že v Parizu in Marseillu, kar pomeni nove omejevalne ukrepe v poskusu zajezitve širjenja koronavirusa.

Italijanska vlada razmišlja o uvedbi dodatnih ukrepov proti širjenju koronavirusa, vendar brez popolne blokade, poročajo italijanski mediji.

Vlada o predlogu še razpravlja, nova pravila pa naj bi bila predstavljena do četrtka.

Na Češkem se koronavirus hitro širi, v soboto pa so poročali o 8.618 novih primerih.

 

Mogoče vam bo všeč