Zinka Lorger ne more verjeti lastnim očem
ljudjeSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

Zinko Lorger, 97 letno članico SDS ob njenem rojstnem dnevu presenetili na domu

Predstavniki stranke SDS so danes na njenem domu presenetili našo članico ga. Zinko Lorger.

 Ga. Zinka Lorger je rojena 11. 8. 1925 v Ložnici pri Celju. Tam je z vrstniki preživljala lepo otroštvo. Med vojno je bila  kot interniranka marca 1944 odpeljana  v Ravensbrück, kjer je delala v tovarni letalskih delov, tam je videla grozote in trpljenje ljudi, a je preživela in se vrnila v domovino.

Po vojni je kot mlada učiteljica poučevala na osnovni šoli Kozje in tudi poročila se je prav tako z učiteljem.

Njen mož je prevzel ravnateljevanje na tej OŠ, na kateri sta delo opravljala 45 let. Njeni bivši učenci se je še vedno radi spominja in jo tudi vabijo na vsa srečanja. Ga. Zinka je bila vse življenje zelo aktivna. Sodelovala je v različnih društvih, prav tako je ves čas tudi zelo aktivna članica SDS. Tudi sedaj.

Pri teh letih svoje goste sama

Kljub vsemu je gospa Zinka čila je svoje nepričakovane pa kljub temu ljube obiskovalce  lastnoročno postregla. Pripovedovala jim je  ganljive zgodbe iz svojega bogatega  in z dogodki pestrega življenja.

Gospa Zinka je zelo pozitivna oseba kljub nekim žalostnim trenutkom njenega življenja. Tako kot mnogi je ona občutila posledice in krivice v prejšnjem sistemu.

Gojimo upanje da bo njena  zgodba  deležna pozornost tudi za v to primerno oddajo kot so pričevalci g. Jožeta Možine. Da bo le zdravje.

Pa kljub temu meni: “Slabo pozabiš, dobro ohranjaš in na lepih spominih živiš jesen življenja. Da le zdravje služi.”

Ganljivo slovo od svojih ljubih gostov

 

Ob njenem rojstnem dnevu so ji v imenu stranke SDS voščili še naprej trdno zdravje in vesel pogled na življenje podpredsednik stranke SDS ga. Aleš Hojs, poslanec SDS v DZ RS Anton Šturbej in predstavnik MO SDS Celje, g. Leon Podlinšek. Ob tej priložnosti so se ji zahvalili tudi za vse opravljeno v skupno dobro.

Vane T. Costa

Vir: sds&vtc

Foto: Robert Fojkar

Mogoče vam bo všeč

Več v:ljudje