Nekategorizirano

Židanova “taksistka” ilegalnih migrantov ne priznava krivde!

Nekdanja kandidatka stranke Socialnih demokratov in nekdanja vinska kraljica Lidija Mavretič, ne priznava krivde tihotapljenja migrantov.

Tako ona, kot njen mož Marko Hranilović sta na sodišču zavrnila navedbe tožilstva, da sta skupaj s Pakistancem Kako Alijem tihotapila sedem pakistanskih prebežnikov. 26. julija lani naj bi skupaj z 39-letnim možem in pakistanskim prosilcem za azil, 24-letnim Kako Alijem, poskušala pretihotapiti čez naše ozemlje sedem tujih prebežnikov brez dovoljenja za vstop v EU.

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Kako Ali, ki je bival v ljubljanskem azilnem domu, z neznanim članom hudodelske združbe naj bi se dogovoril o prevozu sedmih migrantov, ki naj bi s pomočjo dveh vodnikov skrivaj prišli v našo državo. Šestindvajsetega julija popoldne naj bi bili čakali nekje med državno mejo in Sodražico. Dan predtem, tako tožilstvo, naj bi se Ali in Mavretičeva, ki se ukvarja s taksi službo, slišala po telefonu in se dogovorila o plačilu 200 evrov na osebo. Plačilo naj bi bilo opravljeno prek Western Uniona. Na dogovorjeno mesto naj bi se nato pripeljala Mavretičeva z Alijem, naj bi v mercedes vzela tri Pakistance, ter Hranilović, ki naj bi jih v opel insignio vzel štiri. Nekoliko kasneje so jim pot že prekrižali policisti. Prebežniki so jim razložili, da so za pot od BiH do Slovenije oziroma Italije odšteli od 2500 do 3200 evrov. Piše spletni Večer.

Mavretičeva zgodbo Kako Alija zanika. Izgovarjala se je, da jo je neki moški res klical zaradi prevoza naslednji dan. Pobrala ga je na Dolgem mostu v Ljubljani. V polomljeni angleščini ji je naročil, da gresta do njegovih prijateljev 30 minut stran. Najprej ji je za lokacijo navedel Sodražico, kasneje Loški Potok. Imela je slab občutek, ni se počutila varno, zato je poklicala moža, ki je nato vozil za njo. Potem pa je zagledala več moških, ki so stekli do moževega avta, trije pa so se znašli tudi v njenem taksiju. “Bili so prepoteni, mokri, umazani, smrdeli so in bili vidno izmučeni,” je razložila. Rečeno ji je bilo, naj odpelje, ko so srečali policijsko vozilo, pa, da naj pelje hitreje. Najprej je to storila, potem pa ustavila in rekla, naj gredo ven. Ubogali so jo vsi razen moškega, s katerim se je pripeljala iz Ljubljane. A ko je še enkrat ustavila in rekla, naj odide, je to storil. Potem pa ji je policijsko vozilo zaprlo pot.

Kdo v tej zgodbi laže, presodite samo, zadnjo besedo bo tako in tako imelo sodišče, če ne bo politika SD-ja posegle vmes!

Mogoče vam bo všeč