Nekategorizirano

Celebus: Lani, včeraj, danes!

Leto je naokoli in prav je da pogledamo še za nazaj, če ne za več, vsaj za leto nazaj. Tudi Celjanke in Celjani so radi postavijo(mo) s tem da smo nekaj novega, povrhu uspešnega zastavili, uredili in tudi zagnali ali dali v življenje nek projekt, ki poleg obličja in koristi  ima dušo, se usede v vsakdanjik in misli vseh ki vedo zanj in ga koristijo na dnevni bazi, kot se to večkrat reče.

Kaj pa to je pravzaprav?

To je vsekakor vzpostavitev javnega potniškega prometa v mestu in najbližjih naselij, ki gravitirajo na Celje oziroma so njegov sestavni del. Lani smo v našem  spletnem časopisu pisali, da je CELEBUS na dobri poti, da ga vzamejo Celjanke in Celjani za svojega. Trditve, takrat bolj predpostavke, so skorajda meso postale. Med drugim podatki, zbrani do konca leta o uporabnosti in odzivu, pravijo naslednje:

Mestna občina Celje je s pomočjo nepovratnih sredstev kupila deset mestnih avtobusov srednje velikosti, ki se polnijo na okolju prijazen stisnjen zemeljski plin. Celebusi so začeli voziti, ko je bila na Bežigrajski cesti v Trnovljah zgrajena in namenu predana nova, sodobna CNG polnilnica, ki je stala skoraj 900.000 evrov. CNG polnilnica deluje zanesljivo in brez težav. Namenjena je tako Celebusom kot tudi drugim vozilom na to vrsto pogona. Projekt izgradnje CNG polnilnice je bil sofinanciran z EU sredstvi V tem obdobju je prepeljal že skoraj 200.000 potnikov. Kot pravijo na Mestni občini, želijo v prihodnosti kupiti dodatne avtobuse na stisnjen zemeljski plin in uvesti nove linije,  za katere se je že  takoj po zagonu lokalnega potniškega prometa  ugotovilo,  da so potrebne in jih Celjani  skoraj že nestrpno pričakujejo.

Kaj pa pravijo uporabniki?

Vsekakor pravilna odločitev in projekt za katerega lahko rečemo da, » pije vodo«. Ali prepozno, pravočasno ali prehitro, do te mere  ne moremo subjektivizirati, lahko pa rečemo da projekti, ob  zadostnem znanju, spremljanju trendov  tudi  zakonodaje in morebitnih virov financiranja tovrstnih projektov koristne za občanke in občane , so tiste okoliščine,  ki nakazujejo na uspeh zastavljenega. Tukaj je šlo za sovpadanje vseh ali skoraj vseh okoliščin za potrditev uspešnosti projekta. Vsi udeleženi odločevalci  naj se sprostijo in rečejo,  dajmo nazdraviti temu sedaj, kmalu ob naslednjem prav tako uspešnem projektu.

To je dober znak, kaj ne!?

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč