Nekategorizirano

Zgodba okuženega mariborskega glasbenika!

Simon Gomilšek, član nekdanjega dua Duo Platin, ki je Slovenijo leta 2004 zastopal na Evroviziji, je bil okužen s koronavirusom.

Čeprav se sedaj počuti dobro, pa pravi, da je bilo zelo hudo.. “Prvi simptomi so se pojavili okoli 15. marca. Kašljal sem sicer že ves mesec, takrat pa sem dobil visoko vročino, ki se kljub lekadolom ni spustila pod 38 stopinj. Sprva nisem delal panike, saj sem po turnejah, ko adrenalin popusti, že večkrat zbolel, a le za nekaj dni,“ je za Žurnal24 povedal Gomilšek, ki se je okužil v Avstriji, kje je imel nastope.

“Zadnji nastop smo imeli v Flachauu, ki je bil po Ischglu največje žarišče v Avstriji. Dan po našem odhodu so tam razglasili karanteno.“ Ker se je vročina tudi po treh dneh gibala okoli 39, je pevčeva žena Diana poklicala osebno zdravnico, ki ga je poslala na odvzem brisa. Ta je bil pozitiven. Ker pa je imel le vročino in nobenih težav z dihanjem, so ga poslali domov. “Hitro sem obvestil člane skupine in se v hiši samoizoliral. Vsak dan so me klicali iz bolnišnice in preverjali moje stanje. Ker vročina ni popustila in sem se počutil vse slabše, v enem tednu sem zaradi pomanjkanja apetita in okusa shujšal celo za devet kilogramov, sem šel na še en pregled. Takrat pa so me v bolnišnici po preiskavah zadržali,“ nam je še zaupal pevec.

Bolnišnico je lahko zapustil po osmih dneh, ko je bil bris dva dni zapored negativen. Pravi, da mu je pomagalo zdravilo z Japonske, o katerem se je veliko pisalo v medijih.

Sedaj okreva v domači oskrbi. Ta zgodba je predvsem namenjana vsem, ki se nevarnosti koronavirusa še ne zavedate povsem.

 

 

Mogoče vam bo všeč