Nekategorizirano

Nove nebuloze Marjana Šarca

Po dobrem mesecu dni, odkar je nastopila tretja vlada Janeza Janše, ki je bila tudi zaradi neukrepanja njegovega predhodnika dobesedno porinjena v neusmiljeno bitko z novim korona virusom, ki pa jo je (vsaj zaenkrat) tej desnosredinski koaliciji uspelo dobiti, se je iz varnega zavetja opozicije oglasil Marjan Šarec.

Mnogi se bodo strinjali, da je bila 13. manjšinska vlada Marjana Šarca najslabša vlada v zgodovini Slovenije Na začetku mandata je v izjemno ugodnih gospodarskih okoliščinah javnemu sektorju podelila socialne bonbončke, dvignila minimalno plačo, a zaradi premestitve v višji plačni razred in manjših doklad  so mnoge družine z majhnimi otroki živele težje kot prej.

A nebi razpredali o delu šarčeve vlade, ki mu je razpadla pred očmi. Ljudem je še pred epidemijo lagal in javnost zavajal s strašenjem z virusom, vladi je pustil prazna skladišča, nevladnim organizacijam pred odhodom nakazoval na tisoče evrov, poskrbel za bogate odpravnine tistih nesposobnežev, ki so izgubili volitve, a vseeno prikorakali v vladne sobane itd.

Šarec se v svojem zapisu ukvarja tudi s plakati SDS. Stranka z največ člani v državi si jih lahko privošči in se ljudem zahvaljuje za njihovo upoštevanje ukrepov. Zahvaljuje se tudi vsem delavcem, ki v teh dneh tvegajo svoja življenja za vse nas. Težko je razumeti, zakaj očitki, da največja vladna stranka SDS ne bi smela obesiti plakatov, ki jih je plačala. Nikjer tudi ne piše, da se ne bi smeli narodu s plakati zahvaliti tudi druge vladne stranke. Ampak to je očitno znano le Šarcu samemu!

A v stilu glavnega državnega klovna se  Marjan Šarec se ne da. Njegova bo  LMŠ naj bi zaradi ravnanj vlade »postala zahtevna opozicija in bo nastavljala ogledalo oblasti«. Šarec vladi očita  nezakonitost kriznega štaba, povezave ministrov s podjetji za dobavo zaščitne opreme, stranki SDS pa tudi napade na RTVS. Vladi v slogu njenega govorca Jelka Kacina sporoča: »Uživajte, dokler še lahko!«

 

Dobro bi bilo, da Šarec enkrat za vselej že neha skakati v prazen bazen, saj se mu od skakanja večkrat zamegli razum

Mogoče vam bo všeč