Nekategorizirano

Zdaj je čas za spremembe – ampak ne za spremembe, ki jih nikoli ne bo!

Stanje je!? Je takšno, da ni za kaj. Ne samo da ni za kaj, ampak je zanič v več ozirih. Politično na primer, tisto kar je, prav je narobe, zato ker je dobro in  se z njim hoče dobro. Paradoks! 

Nekje drugje, kjer vedo, ker vedo kaj je dobro, četudi opozicijsko in od drugih, ki niso »vaši,« sprejmejo in pohvalijo konstruktivno opozicijsko držo. Tukaj, v naši slovenski konstelaciji sil pa se še vedno gremo boja v jarkih, naši zoper vaše, na okopih, za ceno uničenja naroda in države.  Ideološki predznak pred normalnim, pred vsakdanjimi prioritetami, pred lastnimi državljani, ki se jih »naplahta« enkrat na štiri leta (v kolikor je  to res tako) ali pred vsakimi volitvami, z novo pripravljenim  »političnim« izdelkom« slabe kvalitete za instant porabo (kasneje se pokvari).

							Potem pa se ukvarjajo sami s seboj ali se glodajo (žreti se ne smejo, pazijo na ime, da jih ne bi imeli za kanibale), se obglodajo do kosti ali čisto blizu, požreti se nočejo, tudi za to, da ne bi kasneje pojedli svoje politične »izbljuvke«. In gredo naprej. Vedo ali ne, ne vem, vem pa da vedo da so prišli po nekem znanem političnem receptu znane politične kuhinje z  elitnega obrobja Ljubljane kjer že vrsto let deluje Politična akademija,  ki bi jo lahko parafrazirano imenovali »Male skrivnosti velikega mojstra politične kuhinje«, ki je značilna po izdelkih v katerih je zagotovo rdeča paprika kot začimba, seveda ob vseh drugih, ki so garancija za to,  da jed »uspe«.

							Sedaj postaja, verjetno zaradi let »Mojstra«  ta kuhinja vse slabša in ne slovi po tako »slovitih« izdelkov (beri politikov)  z dolgim rokom trajanja. To obdobje trajanja se rapidno, pospešeno krajša. Konkretno sedaj imamo,  po dobrem letu sestavljene jedi, ki bi v normalnih okoliščinah imela povsem drugačne  sestavine, jed (Vlada) bi se imenovala povsem drugače in seveda kuhar (predsednik vlade bi bil drug). Trenutna jed je v pozni fazi kisanja (skisanosti) in se čaka pa primeren čas in način,  da se jo odplakne skoti cevi in čeri politične kanalizacije. Sestavine lonca v katerega se jed  cmari se ne vzljubijo, ne ampak so antagonistične, nasprotujoče si, brez sinergičnega učinka. V takšnem primeru tudi  sami pregledniki (strankarski bossi) se niti ne približajo temu loncu in hitijo razlagati, da se  vmešavajo glavnemu kuharju v nadzor priprave jedi, da ne bodo kasneje krivi za slab okus ali neprebavljivosti jedi-beri političnih odločitev. Da je to tako,  priča tudi  vse več slabih političnih  želodcev in posledično temu slabostim bruhanja, bolezni in napovedi k drugemu oziroma odhod v politični »stalež«  ali opozicijo in vpis  v drugo politično akademijo. Nič več jim priokus pri ljudeh ne morejo  popraviti tudi  dežurni politični »popravljavci«  političnih mnenj ala Ninamedia, tudi zato  in kljub temu da se trudijo druga mnenja ustaviti,  ali če so že, da jih zminimizirajo, pa jim to vedno ne uspe  ali pa jim enostavno ne uspe, kot je bil primer politične »putanizacije« vloge SNS, ko mu je Ninamedia izmerila trikratnik v primerjavi  z meritvijo  javnega mnenja s strani Mediane. Blamaža prvorazredna, poteza k i jih  bo drago stala. Iz vsega naštetega se bo in se lahko, pravzaprav se mora ta »verein« razpustiti  jutri, čez en mesec, pol leta. Vse je odvisno od »kuharske« akademije.   Tudi vodja akademije, poleg starosti, počasne betežnosti (ko leva vrata avtomobila  zamenja za desno, volana pa nikjer), ni več toliko natančen pri izbiri sestavin. Tako da lahko rečemo da bo, nekaj drugega bo,  druga jed ali samo rahlo popravljena. Preverjanja so v teku.

Kdo pa lahko  pripravi popravljeno jed, kdo bo pripravil  novo jed  in kakšne bodo sestavine?

Po mojem ne bi smeli več ali pa nikakor ne tisti,  ki izhajajo iz do sedaj znane Akademije.

Vse jedi so se pokvarile, so postale neokusne, slabe, povzročile celotnemu narodu  raznovrstne težave, zdravstvene , politične, eksistenčne,  nevarne za življenje samo.

To je jasno in se lahko potrdi z realnimi podatki o padcu standarda in življenjske ravni prebivalstva, razen za 10 -15 %  ki so vezane na lonce- privilegije  ter da se jih slaba kuhinja ne tiče in za njih kuhajo-skrbijo  dvorni  kuharji in niso dnevno odvisni od stanja na področju politične kuhinje in vsemogočih kombinacij. Kdor spregleda mnenje o zdravju in političnem   počutju tako velikega odstotka  prebivalstva mora biti politično nor ali zrel za inštitucijo,  ki obravnava takšne in podobne norosti.  Žal sedanja konstelacija je zelo blizu tega stanja ali ravno v njem se paca.

Rešitev je in mora biti. Zato so  in so pripravljeni ljudje,  ki si niso dovolili pokvariti politične » želodce«, nekateri ki so to poskusili in se umaknili, upam, da bodo te težave odpravili in da se bodo  lahko pripravili za priključitev na vlaku sprememb , ki je na postaji in čaka na žvižg »političnega« prometnika sprememb z možnostjo ekipe, kompozicije ki bo znala voziti, zvoziti in se  vključiti v kompoziciji v kateri ne bo iztirjanj ali v  slogu zgornjega razdelka, slabih želodcev, bruhanja in drugih zdravstvenih in političnih težav iz naslova slabe priprave.

Prejšnjim (beri trenutnim) sestavljavcem jedi oziroma playerjem, po neuspešnem vodenju in seveda škodljivem po zdravju naroda vodenja Vlade in politike nasploh. Ja, pa nasvet pa  za prijavo na »patentni » zavod za nove športne discipline oziroma športe kot so: skakanje v prazen bazen; kobacanje po političnem blatu; laganje na dolge proge; pogrezanje prsta v »politično« marmelado in še in še.

Resne zadeve ki se nanašajo na nas državljane  kot so: dvig standarda lastnim državljanom, nova delovna mesta, skrb za starejše,  zavarovanje lastne države pred nekontroliranem vdoru tujerodnih ljudi brez zakonske in tudi finančne podlage ter vključevanje časovne komponente v zvezi s tem, krepitev vloge Slovenije v EU in  v svetu, kar je v zadnjem obdobju dosegla najnižjo raven in je tudi za to predmet posmeha in neupoštevanja vredna in še česa. Odidejo  naj  in naj odstopijo. Prepustijo  naj sposobnejšim in boljšim od sebe. Sestavine kot so: Šarec, Poklukar, Erjavec, Zajc, Cerar itn.. pod nujno prepovedati omembo v sestavinah(ingredients) zaradi možnih pritožb državljanov na stranske učinke  slabega vpliva na zdravje državljanov. V skrbi za državljane, ki so jih polna usta, državljani njih  pa poln želodec proti svoji volji. Zato odstop. Nemudoma!

Leto 2020, leto sprememb!

Res je. Sprememba na bolje. Vsekakor Vlade kot takšne. Takoj, če že ne prej. Takšna kakšna je  garant za nacionalno katastrofo na več področjih. Rabimo  boljšo Vlado, ki jo bodo sestavljali boljše ljudje, boljši politiki, odlični strokovnjaki in profili ki so najbolj primerna za vsako področje. To rabimo! Tudi  ljudje so, ki to zmorejo. Zdaj takoj.

V naslednjem letu  si želimo boljše zdravje na področju gospodarstva, politike zaposlovanja, skrbi za starejše, za nacionalno varnost, za bolj prepoznavno  in učinkovito zunanjo politiko in ne za posmeh ampak za državo ki ima v delovanju navzven svoj pečat in veljavo.  In, če zaključim v slogu večjega dela napisanega, želimo, da  vse to deluje  na državljane kot digestiv, pospeševalec dobrega zdravja brez kakršni koli črvičenj,  spahovanj in ostalih »zdravstvenih« težav  zaradi slabega vpliva neznosno slabe politike ki jo izvaja sedanja vlada in aparat, ki jo spremlja.

Smo na preži, v visokem štartu!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč