Nekategorizirano

Zavržno! Zamaskirane Viole pred derbijem napadle navijače Mure in demolirale lokal

Takšni prizori, ki jih je pred in po današnjem derbiju nogometašev Mure in Maribora v 1. SNL doživela Murska Sobota, ne sodijo v šport, zato bi morali odgovorni ostro opraviti z nogometnimi huligani iz Maribora. Ti so še pred srečanjem zamaskirani vstopili v enega od lokalov v središču Murske Sobote, v katerem se zbirajo navijači Mure. Znesli so se nad gosti v lokalu, sam lokal dodobra uničili, na bližnje balkone zmetali bakle, nato pa strahopetno pobegnili, preden je policija prišla na kraj incidenta. Razgrajaška skupina navijačev je v Mursko Soboto prišla brez spremstva policije; ta je medtem spremljala uradno navijaško skupino Viole.

Samo srečanje med Muro In Mariborom, za varnost naj bi skrbelo kar 140 policistov, ki naj bi prijeli kar 29 razgrajačev iz Maribora, se je končalo z delitvijo točk, zato pa so se strasti razvnele takoj po srečanju. Mestno središče je postalo eno samo bojišče. Pripadniki soboške navijašle skupine BlackGringos so iskali mariborske Viole, da se jim “oddolžijo” za dogajanje pred tekmo, ko so Viole razdejale lokal in celo poškodovale eno osebo. V to se je vmešala tudi policija, lovila in umirajala najbolj zagrete. Šele proti 20. uri so se razmere umirile, navijači so se razšli,umaknili pa so se tudi policisti.

Prav z zanimanjem pričakujemo jutrišnje poročilo PU Murska Sobota. Glede na dejstvo, da sodijo tekme med Muro in Mariborom v kategorijo bolj ali najbolj rizičnih, bi pričakovali, da bo Policija storila vse, da do takšnega incidenta, ki se je zgodil pred samim srečanjem, ne bi smelo priti. 

S tovrstnim huliganstvom, ki v športu nima kaj iskati, se bodo morali pozabavati tudi odgovorni pri Nogometni zvezi Slovenije. 

Mogoče vam bo všeč