Nekategorizirano

Srečanje članov in simpatizerjev SDS Celjske regije

Na letališču v prostorih Aerokluba Slovenske Konjice je včeraj potekalo srečanje članic in simpatizerjev SDS in vseh tistim, ki jim je mar za Slovenijo. V organizaciji domačega odbora iz Slovenskih Konjic in tistih, brez katerih ne gre, gostov, kandidatov in kandidatk za EU parlament skupne liste SDS in SLS ter  vseh prisotnih. Ozračje kot ga znajo narediti samo ljudje ki jim je Slovenija v srcu in mislijo in  želijo Sloveniji najboljše.

Srečanja  so se udeležili kandidati in kandidatke  za poslance in poslanke na volitvah za Evropski parlament, in sicer ga. Romana Tomc, ga. Patricija Šulin in ga. Alja Domjan. Dr. Milan Zver, Davorin Kopše ter Franc Kangler. Seveda niso manjkali tudi nekateri poslanci in poslanke iz aktualnega sklica Državnega zbora. Franc  Breznik, Marjan Pojbič, domačin Bojan Podkrajšek ter Jelka Godec  podpredsednica SDS in poslanka v DZ RS  ter seveda Branko Bračko,   predsednik Celjske regijske koordinacije SDS.   Nekaj čez 320 udeležencev, srčnih ljudi,  je seveda bilo več kot dovolj za odlično vzdušje in spodbudo, da se družimo ter lepo in s prepričanjem  gremo na volitve za poslance v  EU parlament ter dosežemo najboljši rezultat do sedaj, čeprav je do sedanji  prav tako ugoden. Neodločnim pa smo dolžni pomagati da izberejo prav, da zvedo kdo lahko poskrbi za njih da se jim bo godilo boljše kot do sedaj. Imeli smo jih  v tem mandatu.

Med njimi z najdaljšim stažem  je dr. Milan Zver. Celotni Evropi posebej mlajši populacije oziroma študentom , kaj pomeni Erazmus+. Projekt čigar idejni oče je prav dr. Milan Zver. 27 milijard EU je do sedaj bilo namenjeno temu programu za mlade.

Po besedah  dr Milana Zvera, » največji problem, s katerim se soočamo, je varnost. Na tem področju potrebujemo takojšnje ukrepe. Zaščititi moramo zunanjo mejo Evrope , da se Evropska unija ubrani pred najhujšim. Nujni pa so tudi ukrepi za socialno blaginjo državljanov.” Omenil je še tudi nedavni obisk Manfreda Webra, ki kot »Spitzenkandidat« EPP  v svojih načrtih ob morebitni  potrditvi na čelu EU komisije namerava za večjo varnost predlagati  skupno evropsko vojsko za boj proti terorizmu pa evropski FBI.

Romana Tomc je  prav tako spregovorila o delu ki ga je opravila v dosedanjem mandatu v EU Parlamentu. Posebej o Avstrijski diskriminatorni politiki glede otroških doklad. Tukaj je naletela na zelo pozitiven odziv. Avstrija bo vrnila denar ki ga je  z tem napačnim odnosom  do slovenskih otrok povzročila njen napačen odnos do tega vprašanja.
Se pa bo v primeru ponovne izvolitve, še posebej trudila na področju  pokojnin in vprašanji  in zakonodajo povezano  s tem. Kot edina članica odbora  iz Slovenije v EU parlamentu je dala poseben prispevek  na področju davčnih utaj v EU ter na pripravi zakonodaje za preprečitev le te.

»V  Sloveniji ne moremo biti zadovoljni z uspešnostjo črpanja EU sredstev, ki bi lahko bilo uspešnejše če bi ustanovili pokrajine. V pogajanjih o novi finančni perspektivi sem si prizadevala za povečanje kohezijskih sredstev, da se Evropa še naprej razvija enakomerno«, meni Patricija Šulin. Da bi se to dogajalo tako kot je prav in v zadostnem obsegu pa moramo biti podprti od doma,  imeti sposoben domači menagement, ki bo nekaj znal. Imeti Vlado ki vlada, to kar  imamo trenutno  pa ni ne eno  in ne drugo. »Potrebujemo vlado Janeza Janše in to čim prej«, je poudarila Patricija  Šulin. Tudi iz Evrope bo prihajalo več denarja in še česa.

Da bi jutri živeli bolje in doma ne pa bog ve kje, je potrebno za mlade narediti čim več,  zato je treba iti na volitve. Na njih bomo določali  če želimo Evropo, ki bo mladim ženskam omogočala fleksibilen delovni čas, da se bomo odločale za več otrok, da bo v vrtcih več slovenskih in ne tujih otrok, da boste dedki in babice hodili po otroke v vrtec bolj nasmejani, ker bodo pokojnine višje. »Mogoče naši politični nasprotniki imajo kdaj boljšo opremo. Mi imamo pa srce. S tem srcem in odhodom na volitve v EU parlament lahko to spremenimo, da bomo v Sloveniji lepše živeli« je pripomnila Alja Domjan, predstavnica mladih med kandidatkami za EU parlament nas skupni listi SDS-SLS.

Davorin Kopše o trenutku danes ko smo na razpotju že shojenih poti. Smo v položaju ko izbiramo svojo pot. Pot življenja v EU, z svojimi družinami v evropski družini narodov. Ustavitev migracij in zagotavljanje varnosti za dosego in seveda ohranitev tega  je predpogoj. Ohraniti in izboljšati moramo Evropo, našo Evropo kot smo jo poznali do sedaj. Posebej je po njegovem slabo poskrbljeno za invalide. Teh ki imajo določene stopnje invalidnosti  je v celotni EU  skoraj 80 milijonov. Večji del njih potrebuje samo dostop do dela in zmožnosti da se s svojim delom kolikor je to možno.

» Ko je bila desna vlada, smo znali poskrbeti za ljudi, črpali smo evropska sredstva, gradili šole, ceste, denar je šel tudi kmetom, človek je človeka spoštoval. Danes ugotavljamo, da so tisti, ki so na oblasti, pozabili, da smo člani Evropske unije«, meni Franc Kangler ,ki je tudi udeležil srečanja  bližini Slovenskih Konjic.

Podpredsednica SDS Jelka Godec je kot zelo pomembno poudarila, da naj bodo  domoljubje in slovenske vrednote  osnovno vodilo  za  naše kandidate pri svojem delu v EU parlament. Ne spimo,  zganimo se in 26 maja pojdimo na volitve v EU parlament.

Ne moremo iti mimo odličnega kulturnega programa ki so ga pripravili  Marjan Tremel,  ki je  odpel tudi  slovensko himno, ansambel »Mi štirje« ter  odličen mladi pevec in virtuoz na harmoniki Jakob Tojnko.

Popoldan v krogu članov, članic, simpatizerje  je izpolnil naša pričakovanja. Želja in tudi potreba je da vsi mi izpolnimo lastna pričakovanja o boljšemu jutri tudi tako da gremo 26. maja  na volišča in obkrožimo za Evropo in za Slovenijo

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč