Nekategorizirano

Zaradi suma na virus Covid 19 župan Radencev Roman Leljak zapira vrtec iun OŠ na Kapeli

Župan Radencev Roman Leljak je danes na svojem facebook profilu objavil krajšo novico, namenjeno sicer staršem otrok v vrtcu in posnovni šoli na Kapeli, da začasno zapiora oba vzgojno izobraževalna objekta. Pojavil naj bi se sum okužbe enega staršev otrok v vrtcu. “Jutri bo znano ali je primer potrjen,” je zapisal Leljak.
Ob novici, da naju bi bil eden od staršev domnevno okužen, je župan Leljak potegnil edino pravilno in logično potezo. Odredil je, da se vrtec in šola takoj zaprejo, da otroci jutri (v petek) ostanejo doma, enako bodo doma ostale tudi vzgojiteljice, učiteljice in ravnateljica osnovne šole Kapela.  “V primeru, da se sum ne bo potrdil, bo v ponedeljek potekal pouk in varstvo otrok normalno naprej,” je še zapisal župan občine Radenci Roman Leljak. Menda naj bi po neuradnih podatkih po odvzemu brisa pri enemu od staršev otroka v vrtcu, zdravniki potrdlili simptome okužbe s Covid 19.

Roman Leljak je bil med tistimi redkimi slovenskimi župani, ki je ob novici o morebitno okuženi osebi, velel nemudoma zapreti oba vrtca in obe osnovni šoli v občini Radenci, četudi mu je takratni minister za izobraževanje Pikalo grozil s sankcijami.

Mogoče vam bo všeč