Nekategorizirano

Zaradi migrantov vse bolj napeto v Sarajevu!

V Sarajevu napetost med policijo in ilegalnimi migranti, ki se prosto sprehajajo po mestu, narašča. Sicer gredo migranti v dve smeri: na jug proti Mostarju in na severozahod proti Veliki Kladuši, da bi prečkali Hrvaško in prišli v Slovenijo.

Na glavni železniški postaji v Sarajevu je policija poskušala legitimirati približno petdeset ilegalnih migrantov, a so nekateri pobegnili, poroča portal Nezavisnih novin.

Kot so povedale priče, so prostovoljci delili med ilegalne migrante hrano, ko je prišla policija. Ko jih je želele legitimirati in ugotoviti njihovo identiteto, so nekateri pobegnili.

Ilegalni migranti sicer odrekajo pravico policiji države, v katero so nezakonito stopili, da bi jih kakorkoli obravnavala. Ali kot je po poročanju Nezavisnih novin dejal nek Libijec:

»Prišli so policisti in od nas zahtevali dokumente. Nekateri jih niso imeli, zato so pobegnili. Tam smo bili zato, da bi jedli. Ne vem, zakaj je prišla policija in želela pregledati dokumente.«

Policisti pa so posredovali sinoči okoli 21. ure v Barski ulici, kjer je prišlo do pretepa med migranti .

Po podatkih Ministrstva za notranje so po prihodu na kraj dogodka policisti potrdili navedbe v poročilu in ugotovili, da sta dve starejši osebi: AY (20) in KB (19), oba državljana Maroka, fizično napadli BL (25), državljana Alžirije in mu povzročili hude telesne poškodbe. . 

Poškodovani osebi sta bili pripeljani ne urgentni center Splošne bolnišnice v Sarajevu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne škode Maročane aretirali in jim odvzeli prostost.

 

 

Mogoče vam bo všeč