Nekategorizirano

Levičarske cvetke potovanj za davkoplačevalski denar

Kaj vse smo že plačali davkoplačevalci, pa se ni razburjal prav nihče. Čeprav se sedaj tako RTV. kot POP TV na okopih trudita, da bi namišljena afera z Aleksandro Pivec zrušila vlado.

Že (od volivcev pozabljeni) Jožef Školč se je takrat še kot prvak LDS in kot predsednik državnega zbora med dopoldnevi s službenim vozilom, šoferjem in varnostniki vozil po Ljubljani ter prodajal steklene izdelke svoje zasebne partnerice Tanje Pak.

Nikoli nič krivi in prvak v metaju puške v koruzo Marjan Šarec, sedaj samo še poslanec in predsednik svoje stranke LMŠ  je odlično izkoriščal vse ugodnosti, ki mu jih je ponujala funkcija predsednika vlade. Tako si je domislil, kako bi lahko na davkoplačevalske stroške preživel družinski izlet na Dunaju. Spremljali so jih varnostniki. Med drugim je bil povod za izlet obisk živalskega vrta na Dunaju. V preteklosti smo že poročali, da je pot Marjana Šarca na Svetovni forum v Davos stala slovenske davkoplačevalce 13.212,02 evra. Vrednost apartmaja, v katerem je prespal, je 862,58 evra na noč.

Tudi Alenčica, ki je na volitvah izgubila svojo poslansko funkcijo in bo z naslednjimi volitvami odšla v pozabo – Alenka Bratušek je uživala. Nekdanja ministrica za infrastrukturo se je med devetim in dvanajstim septembrom 2019 udeležila Svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, v Združenih arabskih emiratih. Slogan kongresa je bil Energija za blaginjo. Davkoplačevalce je stala pot njene ekipe 16 tisoč evrov. Vendar, nočitev v enem izmed najbolj luksuznih hotelov na tridnevni konferenci nismo plačali davkoplačevalci, ampak organizatorji. Zadeva je bila nenavadna celo novinarjem Dela, ki so se spraševali komu koristijo eksotična potovanja Alenke Bratušek.

To pa še ni vse. Leta 2014 je Alenčica potovala v Rim, čeprav je trdila, da je vse plačala sama, pa so kasneje odkrili, da je eden od policistov, premierkinih varuhov, že dan pred odhodom premierke v Rim odpotoval tja sam. Letalska karta s tržaškega letališča Ronke je zanj stala 190 evrov, nočitev 93, policist pa je dobil še za 83,6 evra dnevnic. Skupaj je torej strošek 366,6 evra. Naslednji dan, v nedeljo zjutraj, sta dva avta pobrala premierko in njeno hčer Nušo. Eden od treh varnostnikov je z njima odletel v Rim. Povratna vozovnica je stala 178 evrov, dnevnica pa je znašala 44 evrov (skupaj 222 evrov). Tak izlet v Rim, naj bi stal (takrat je to ugotavljal Požareport) davkoplačevalce, seveda okoli 2200 evrov.

Kako Socialno in demokratsko naš davkoplačevalski denar porabljajo pri bivših komunistih? Še kako je zna uživati tudi nekdanji minister za šolstvo, izobraževanje in šport v Šarčevi vladi dr. Jernej Pikalo. Dolgoletni akademski profesor je svoje navade prenesel na šolski resor, kjer si je na račun državljanov Slovenije privoščil marsikaj. Samo v letu 2019 je Pikalo odšel na 22 poslovnih potovanj, povprečno od dve do tri na mesec, seveda na račun davkoplačevalcev. 5.500 evrov za Japonsko, skoraj 2.000 evrov za dva dni v Minsku, trije dnevi v newyorškem hotelu Hilton za 2.200 evrov. Kakor je razvidno, je nekdanji minister za šolstvo rad užival v razkošju, čeprav je to večkrat zanikal.

Tu je še en Socialno čuteči demokrat Dejan Židan. Kot prejšnji kmetijski minister in takrat še predsednik Socialnih demokratov, je slovel po tem, da naj bi večkrat na teden že po drugi ali tretji uri odrinil na kakšno od slovenskih turističnih kmetij in tako “brezplačno pojedel in popil”, kot pravijo, “pol Slovenije”. Viri pravijo, da je bil na tak način pred dvema letoma na vinogradniški kmetiji blizu Ormoža pri Igorju Leskovarju, po tem izletu Dejana Židana pa naj bi se na tej kmetiji mastili tudi  člani SD – kar z avtobusom?!

Se spominjate Cerarjeve poti v Istambul, ki je s seboj vzel kopico ministrov ter ostalih “prijateljev” za naš denar? Predstavniki takratne slovenske vlade so sicer v Istanbul poleteli s Falconom, ki ima v potniški kabini prostora za deset potnikov. V delegaciji so bili takratni predsednik vlade Miro Cerar, takratni zunanji minister Karl Erjavec, takratni minister za gospodarski razvoj in tehnologjo Zdravko Počivalšek, takratni državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, takratni vodja kabineta predsednika vlade Gregor Krajc, takratni svetovalec predsednika vlade za mednarodno gospodarsko sodelovanje Klemen Babnik, takratna svetovalka predsednika vlade za integrirane komunikacije Tanja Subotič Levanić ter uradni fotograf in varnostniki. Premier Cerar naj bi s poletom vladnega letala v Pariz (pre)kršil tudi vladna pravila letenja s falconom, saj je bil – po navedbah takratnih virov Požareporta na vladnem letalu tudi “neznani otrok”.

Po socialistično znajo uživati tudi poslanci Levice, na račun davkoplačevalcev seveda. Leta 2015 sta se takrat še sveža poslanca Levice Violeta Tomič in Miha Kordiš udeležila konference ob 10. obletnici ustanovitve Mreže intelektualcev, umetnikov in družbenih gibanj za obrambo človeštva. Novinarju Financ Juriju Šimcu je Kordiš zaupal, “kot je ob takih priložnosti v navadi, je stroške prevoza in bivanja kril gostitelj, osebno porabo pa lasten žep.” Oba poslanca sta skupaj še s 50 udeleženci v Venezuelo odletela z letalom pokojnega predsednika Huga Chaveza.

Teh levičarskih cvet je še veliko in rečemo, da je to le prvi del. Če bi želeli našteti prav vse , bi bilo tek delov še najmanj 10.

 

Mogoče vam bo všeč