Nekategorizirano

Severna Makedonija zaradi migrantov uvaja izredne razmere!!

Aktiviran je Generalštab centra za krizno upravljanje, ki je zadolžen za pripravo akcijskega načrta za preprečevanje vstopa in tranzita migrantov.

Vlada Severne Makedonije je na današnji seji sprejela sklep o uvedbi izrednega stanja v delih Severne Makedonije zaradi velikega števila migrantov, ki vstopajo in prečkajo državo, ter zaradi pandemije Covid-19 in nevarnosti širjenja virusa.

Izredno stanje bo veljalo 30 dni po začetku njegove veljavnosti, je sporočila vlada in dodala, da je bila odločitev sprejeta v skladu s sklepom sedmega zasedanja odbora za usklajevanje in upravljanje sistema za krizno upravljanje, so sporočili iz MIA.

Sklep potrjuje obstoj izrednega stanja v delih severne Makedonije, zlasti v regijah v bližini južne in severne meje, piše v izjavi.

Aktiviran je glavni sedež centra za krizno upravljanje, ki je zadolžen za pripravo akcijskega načrta za preprečevanje in reševanje vstopa in tranzita migrantov po celotni Severni Makedoniji in pregled vseh človeških in tehničnih virov, ki so na voljo za usklajene akcije, je sporočila vlada.

Mogoče vam bo všeč