Nekategorizirano

Zaradi cepiva Pfizer bi se do pomladi lahko normaliziralo

Potem ko je podjetje “Pfizer” objavilo analizo učinkovitosti njihovega cepiva proti koronavirusu, se je upanje, da bo vse enostavneje, kmalu okrepilo. Oxfordski profesor John Bell je dejal, da se lahko zahvaljujoč “Pfizerju” normaliziramo do pomladi.

Glede na analizo podjetja je cepivo delovalo veliko bolje, kot je upala večina strokovnjakov, in razkriva morebiten konec pandemije, ki je pobila več kot milijon ljudi, škodovala gospodarstvu in otežila vsakdanje življenje po vsem svetu, poroča “Večernji list”.

Globalne delnice so se zaradi te novice večinoma zvišale do maksimuma, ne pa tudi delnice Zooma in podobnih podjetij, ki so med pandemijo profitirala.

Profesor medicine z univerze Oxford John Bell, ki sodeluje pri izdelavi njihovega cepiva, je za britanski Guardian povedal, da je Pfizerjeva ekipa pokazala “neverjetno raven učinkovitosti” in da bi to lahko pomenilo, da se bo svet do pomladi normaliziral.

Proizvodnja že poteka, čeprav še nimajo dovoljenja za nujno uporabo. Pfizer je dejal, da nameravajo do konca leta 2020 dostaviti do 50 milijonov odmerkov cepiv in leta 2021 do 1,3 milijarde odmerkov, države pa se bodo odločile, komu dati prednost cepljenju.

To cepivo je zasnoval nemški laboratorij BioNTech, katerega lastniki so po rodu iz Turčije, “Pfizer” pa je zagotovil sredstva za njegove raziskave in distribucijo.

Mogoče vam bo všeč