Nekategorizirano

Evropska unija je za raziskave namenila 350 milijonov evrov

Za reševanje nekaterih najbolj zapletenih problemov na svetu je bilo izbranih 34 raziskovalnih skupin, ki bodo v okviru raziskovalnega in inovacijskega programa EU dodelile 350 milijonov EUR nepovratnih sredstev Evropskega sveta za raziskave sinergije.

Nepovratna sredstva bodo skupinam od dveh do štirih raziskovalcev z dopolnilnimi veščinami, znanjem in viri pomagala pri ambicioznih projektih na številnih znanstvenih področjih: od odkrivanja skrivnosti možganskega imunskega sistema do raziskovanja človekove interakcije z oceani in izboljšanja merjenja astronomskih razdalj. odkrili bi več o vesolju in mnogih drugih.

“Izbrani projekti so odlični primeri drznega znanstvenega razmišljanja. Veliko teh prizadevanj bo obravnavalo ključna vprašanja na določenih področjih, kot so zdravje, okolje in podnebje. Drugi bodo povečali meje znanja in odprli vrata novim možnostim, ki jih danes ne moremo v celoti predvideti. Ponosen sem, da EU, medtem ko odločno ukrepa za reševanje neposrednih izzivov koronavirusne krize, še naprej vlaga v našo dolgoročno prihodnost s podporo tem izjemnim raziskovalcem. Z dolgoročnim načrtovanjem krepimo položaj Evrope kot svetovne raziskovalne sile” – poudarja Mariya Gabriel, evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino.

V 34 projektih, izbranih za financiranje, je sodelovalo 116 raziskovalcev, ki bodo svoje projekte izvajali na 86 univerzah in raziskovalnih središčih v 22 državah po Evropi. Nepovratna sredstva bodo prispevala k ustvarjanju približno 1000 delovnih mest za podoktorske štipendije, doktorande in drugo osebje v raziskovalnih skupinah prejemnikov nepovratnih sredstev.

Mogoče vam bo všeč